Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες πιέσεις στις ευρωαγορές μετά την Wall

Με κάθετη πτώση κινούνται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις δραματικές απώλειες της Wall Street καθώς διευρύνονται οι ζημιές των μεγάλων τραπεζών του πλανήτη εξαιτίας του subprime στις ΗΠΑ. Πάντως η ευρωπαϊκή πτώση περιορίζεται κάπως καθώς εκτυλίσσεται η συνεδρίαση, μετά το άνοιγμα των βασικών δεικτών με πτώση πλησίον του 1,5%.

Με κάθετη πτώση κινούνται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις δραματικές απώλειες της Wall Street καθώς διευρύνονται οι ζημιές των μεγάλων τραπεζών του πλανήτη εξαιτίας των στεγαστικών πιστώσεων στις ΗΠΑ.

Η ασταμάτητη διολίσθηση του δολαρίου και η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου περιπλέκουν σοβαρά την κατάσταση και επιβαρύνουν περαιτέρω τα διεθνή χρηματιστήρια, με αποτέλεσμα οι ασιατικές αγορές να κλείσουν νωρίτερα με κάθετη πτώση και οι ευρωαγορές να ανοίξουν με έντονες απώλειες.

Πάντως η ευρωπαϊκή πτώση περιορίζεται κάπως καθώς εκτυλίσσεται η συνεδρίαση και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,03% στις 6.319 μονάδες, ο DAX 0,56% στις 7.790 μονάδες και ο CAC 1,5% στις 5.597 μονάδες.

Οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες άνοιξαν με πτώση πλησίον του 1,5%.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στη Νέα Υόρκη έχασε χθες 2,9% της αξίας του και ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε σήμερα 2,8% στην Ασία.

Οι μεγάλες πιέσεις παραμένουν επικεντρωμένες στον τραπεζικό κλάδο και στις ευρωπαϊκές συναλλαγές η Deutsche Bank υποχωρεί 1,4%, η UBS 2,4%, και η HSBC 1,3%.

Η Fortis διολισθαίνει 3,3% μμετά την ανακοίνωση πτώσης 9,7% κερδών γ’ τριμήνου.

Πτωτική είναι η εικόνα και στους κλάδους εμπορευμάτων, καθώς τα μέταλλα διορθώνουν μετά την πρόσφατη εκτίναξη.

Η BHP υποχωρεί 2,7% και η Anglo American 2,3%.

Η EADS ενισχύεται 0,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Deutsche Post υποχωρεί 1,1% και η Adidas ενισχύεται 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v