Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη ανακάλυψη πετρελαίου στην Βραζιλία

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα νέο, τεράστιο, πετρελαϊκό κοίτασμα, χάρη στο οποίο θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον πλανήτη. Το υπεράκτιο κοίτασμα Tupi περιέχει μεταξύ 5 δισ. και 8 δισ. βαρέλια ανακτήσιμου ελαφρού πετρελαίου.

Μεγάλη ανακάλυψη πετρελαίου στην Βραζιλία
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα νέο, τεράστιο, πετρελαϊκό κοίτασμα, χάρη στο οποίο θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον πλανήτη.

Η εθνική πετρελαϊκή επιχείρηση Petrobras, δήλωσε ότι εκτιμά πως το υπεράκτιο κοίτασμα Tupi περιέχει μεταξύ 5 δισ. και 8 δισ. βαρέλια ανακτήσιμου ελαφρού πετρελαίου. Πρόκειται για μέγεθος που αντιστοιχεί στο 40% όλου του πετρελαίου που έχει ποτέ ανακαλυφθεί στην λατινοαμερικάνικη χώρα.

Υπουργικό στέλεχος της κυβέρνησης τόνισε ότι η βραζιλιάνικη παραγωγή έχει τώρα την δυνατότητα να ανέλθει στα επίπεδα της Βενεζουέλας και της Σαουδικής Αραβίας.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ”έκρηξη” στις τιμές των πετρελαϊκών μετοχών της χώρας.

Εάν το απόθεμα αποδειχθεί τόσο μεγάλο όσο εκτιμάται, η Βραζιλία θα μεταμορφωθεί σε εξαγωγό πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επισήμων.

Το περισσότερο πετρέλαιο της Βραζιλίας είναι βαρύ και βρίσκεται σε μεγάλο βάθος, αλλά ακόμη κι έτσι τα αποθέματα της χώρας, όπως και η παραγωγή της, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v