Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ανάκαμψης σε ευρωαγορές - futures Wall

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χάρη στην τραπεζική ανάκαμψη που περιορίζει τις πτωτικές σε γενική εικόνα τάσεις. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, υποδεικνύοντας ότι οι αγορές θα επιχειρήσουν ανάκαμψη μετά την κάθετη βύθιση της προηγούμενης εβδομάδας.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χάρη στην τραπεζική ανάκαμψη που περιορίζει τις πτωτικές σε γενική εικόνα τάσεις.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, υποδεικνύοντας ότι οι αγορές θα επιχειρήσουν ανάκαμψη μετά την κάθετη βύθιση της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς θα υπάρχουν λίγες στατιστικές ανακοινώσεις για να διαμορφώσουν τάση, αφού δεν θα λειτουργήσουν πολλές υπηρεσίες και αγορές για τον εορτασμό της ημέρας των βετεράνων πολέμου.

Πάντως οι πιέσεις προβλέπεται να διατηρηθούν στις τεχνολογικές μετοχές, με τα futures να προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τον δείκτη Nasdaq.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,14% στις 3.668 μονάδες, χάρη κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, καθώς διαφαίνεται ότι ”εκτονώθηκε” το μεγαλύτερο ξεπούλημα στον κλάδο από το 2002.

Η μετοχή της Barclays κατέγραψε ανάκαμψη έως 10% καθώς θεωρείται ότι η σημαντική υποχώρηση στην αποτίμηση της τράπεζας καθιστά τη μετοχή της αρκετά φθηνή.

Στήριξη προσφέρει στον λονδρέζικο δείκτη και η Standard Life (+8%), η οποία απέσυρε την προσφορά της για τη Resolution.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,5% στις 7.773 μονάδες και ο CAC 0,45% στις 5.699 μονάδες.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 κινείται σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων, ενώ ο παγκόσμιος MSCI με πτώση 0,7% διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το δολάριο υποχώρησε έως τα 109,86 γεν, δημιουργώντας έντονες πιέσεις στον δείκτη Nikkei που διαμορφώθηκε ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά σε 16 μήνες.

Το δολάριο ”αποφεύγει” σήμερα νέα αρνητικά ρεκόρ έναντι του ευρώ και της στερλίνας, γεγονός που υποστηρίζει τις ευρωαγορές στο να περιορίζουν την πτώση.

Η HSBC διολίσθησε 3,1% στις ασιατικές συναλλαγές μετά την υποβάθμισή της από τη Morgan Stanley, που ανησυχεί ότι θα αυξηθούν οι προβλέψεις για τις επισφαλείς πιστώσεις στις ΗΠΑ.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Αυγούστου, όταν είχαν κορυφωθεί οι ανησυχίες για το μέγεθος της πιστωτικής κρίσης.

Η BP υποχωρεί 0,9% και η Total 1,2% και η Shell 0,8%.

Η EADS αντιδρά με άνοδο 2,2% μετά την παραγγελία 13,5 δισ. δολ. για αεροσκάφη της Airbus.

Η Telefonica ενισχύεται 0,7% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της.

Η Suez υποχωρεί 2,5% και η Nokia 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v