Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Ενδεχόμενες διαγραφές απωλειών 1 δισ. δολ.

Επιπλέον διαγραφές επισφαλών δανείων ύψους ενός δισ. δολαρίων, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την υψηλή έκθεση στη δευτερογενή αγορά ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ, προβλέπεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Daily Telegraph”, ότι θα ανακοινώσει εντός των ημερών ο κορυφαίος τραπεζικός όμιλος HSBC. Υποβαθμίσεις σύστασης και τιμής-στόχου από Morgan Stanley & Goldman Sachs.

HSBC: Ενδεχόμενες διαγραφές απωλειών 1 δισ. δολ.
Επιπλέον διαγραφές επισφαλών δανείων ύψους ενός δισ. δολαρίων προβλέπεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Daily Telegraph”, ότι θα ανακοινώσει εντός των ημερών ο κορυφαίος τραπεζικός όμιλος HSBC.

Παράλληλα, η μετοχή του ομίλου υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών στην αγορά του Χονγκ Κονγκ (με τις απώλειες να ξεπερνούν το 3%), μετά και την υποβάθμισή της από τη Morgan Stanley, οι αναλυτές της οποίας εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις ισχυρές επιπτώσεις της έκθεσης της HSBC στην αγορά subprime.

Τη Morgan Stanley ακολούθησε και η Goldman Sachs, η οποία προχώρησε, επίσης, σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου για την HSBC, στα 156 δολάρια Χονγκ Κονγκ, έναντι 161 δολαρίων Χονγκ Κονγκ πριν.

Στο report της Morgan Stanley αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ”υπάρχει σημαντική ενίσχυση του πιστωτικού κόστους σε μια σειρά παρεχόμενων καταναλωτικών δανείων”.

Παράλληλα σε δημοσίευμά της η ”Wall Street Journal” επισημαίνει ότι η HSBC πιθανώς πρέπει να ”αυξήσει” τα αποθεματικά της προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στο subprime κατά 2,4 δισ. δολάρια, ενώ τα επισφαλή δάνεια δεν αποκλείεται να φτάσουν στο 14% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας, το οποίο αγγίζει τα 41,4 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v