Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές–Ανοδικά τα futures

Ήπιες πιέσεις ασκούνται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο, μετά την υποβάθμιση της σύστασής τους από την Morgan Stanley. Πτώση πλησίον του 0,36%, ενώ ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν τα παράγωγα της Wall Street.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιρειών να ”ηγούνται” των πιέσεων.

Η πρόβλεψη της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (ΙΕΑ) για μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου τόσο στο δ’ τρίμηνο, όσο και εντός του 2008, οδηγεί ακόμη χαμηλότερα την τιμή του μαύρου χρυσού, συμπαρασύροντας και τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων.

Πτώση 1,8% για τη μετοχή της Total και κοντά στο 1,4% για αυτήν της Royal Dutch Shell.

Πιέσεις και για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, τόσο στον απόηχο της συνεχιζόμενης πιστωτικής κρίσης, όσο και μετά από υποβάθμιση του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού κλάδου από την Morgan Stanley.

Η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε ”cautious” από ”in-line” και για τις χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις σε ”underweight” από ”neutral”. Πτώση κοντά στο 2% για τις Royal Bank of Scotland, BNP Paribas και Credit Agricole.

Η υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία κοντά σε χαμηλό 15 ετών, αν και ανησυχεί τους επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάζει τόσο πολύ την ευρύτερη αγορά.

Στο παραπάνω περιβάλλον ο DAX υποχωρεί 0,32%, με τον CAC να αποδυναμώνεται στο 0,22% και τον FTSE 100 να σημειώνει οριακά κέρδη κατά 0,10%.

Εν αναμονή την ανακοίνωση για τις πωλήσεις κατοικιών Σεπτεμβρίου, βρίσκεται η Wall Street.

Ανοδικό, πάντως, άνοιγμα για την αμερικανική αγορά προοιωνίζουν τα παράγωγα, με πρόβλεψη ότι ο Dow Jones θα ενισχυθεί 0,62%, τον Nasdaq κατά 0,81% και τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v