Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μorgan Stanley: Υποβαθμίζει ευρωπαϊκές μετοχές

Ιδιαίτερα επιφυλακτική εμφανίζεται η Morgan Stanley για την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών προχωρώντας στην υποβάθμιση της σύστασης σε ”neutral” από ”overweight” πριν, τονίζοντας παράλληλα ότι προτιμά τοποθετήσεις σε ρευστά διαθέσιμα. Τι ”απαντά” σε τρία κρίσιμα ερωτήματα για τις ΗΠΑ, τα επιτόκια αλλά και τη δυνατότητα αυτονόμησης της παγκόσμιας οικονομίας από τις ΗΠΑ.

Μorgan Stanley: Υποβαθμίζει  ευρωπαϊκές μετοχές
Ιδιαίτερα επιφυλακτική εμφανίζεται η Morgan Stanley για την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών προχωρώντας στην υποβάθμιση της σύστασης σε ”neutral” από ”overweight” πριν, τονίζοντας παράλληλα ότι προτιμά τοποθετήσεις σε ρευστά διαθέσιμα.

Στην έκθεση (12/11) με τίτλο ”Too much uncertainty – Taking profits in equities” την οποία υπογράφει, μεταξύ άλλων, ο κ. T. Draaisma εκφράζονται ισχυρές αμφιβολίες για τις προοπτικές ανάπτυξης, ενώ υπογραμμίζεται ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να έχει ολοκληρωθεί το bull market της τρέχουσας δεκαετίας.

Παράλληλα θέτει τρία ερωτήματα και συγκεκριμένα αν η πιστωτική κρίση θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ύφεση, αν οι μειώσεις των επιτοκίων μπορούν να εμποδίσουν μια ισχυρή επιβράδυνση αλλά και αν η διεθνής οικονομία μπορεί να ”αυτονομηθεί” εφόσον παρουσιαστεί ύφεση στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο η Morgan Stanley θεωρεί ότι αυξάνονται συνεχώς οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ και μάλιστα ”δηλώνει” ότι δεν θα στοιχημάτιζε ”κατά” σε αυτή τη φάση. Για το θέμα των επιτοκίων αναφέρει ότι μια μείωση θα βοηθούσε, αλλά ενδεχομένως να χρειαζόταν και διοχεύτευση κεφαλαίων.

Για το ζήτημα της ”αυτονόμησης” της διεθνούς οικονομίας από την αμερικανική οικονομία που θα διάγει περίοδο ύφεσης εμφανίζεται επιφυλακτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v