Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τραπεζικές πιέσεις ευρωαγορών λόγω συστάσεων

Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο ”μοτίβο” των απωλειών σε ΗΠΑ και Ασία, με έντονες πιέσεις εκ νέου στους χρηματοοικονομικούς τίτλους, μετά την υποβάθμιση του κλάδου από τη Morgan Stanley. Αισθητές πιέσεις επικρατούν και στον τεχνολογικό κλάδο, που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως επενδυτικό καταφύγιο στην πιστωτική κρίση.

Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο ”μοτίβο” των απωλειών σε ΗΠΑ και Ασία, με έντονες πιέσεις εκ νέου στους χρηματοοικονομικούς τίτλους, μετά την υποβάθμιση του κλάδου από τη Morgan Stanley.

Αισθητές πιέσεις επικρατούν και στον τεχνολογικό κλάδο, που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως επενδυτικό καταφύγιο στην πιστωτική κρίση. Ο κλάδος των τεχνολογικών τίτλων υφίσταται στις ΗΠΑ την πιο παρατεταμένη πτωτική πορεία από το 2002.

Η Wall Street υποχώρησε χθες επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ και τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν το πρωί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,57% στις 6.309 μονάδες, ο DAX 0,67% στις 7.765 μονάδες και ο CAC 0,59% στις 5.502 μονάδες.

Η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε ”cautious” από ”in-line” και τις χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις σε ”underweight” από ”neutral”.

Η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 2,2% και η Credit Agricole 1,3%.



Η Vodafone κάνει ”ράλι” 3,8% μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στον μεταλλευτικό κλάδο εξαιτίας της πτώσης του χαλκού ως αντίδραση στην αύξηση των αποθεμάτων.

Η Rio Tinto υποχωρεί 1,5% και η Xstrata 2%. Η Cable & Wireless αντιδρά με άνοδο 2,9% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Thales 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v