Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή της αβεβαιότητας στις ευρωαγορές (upd)

Τα δυσοίωνα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία επαναφέρουν το κλίμα αβεβαιότητας στα διεθνή χρηματιστήρια και ωθούν σε σταθεροποίηση τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών, μετά από μια βραχεία ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα της συνεδρίασης χάρη στην συνεχιζόμενη προσπάθεια ανάκαμψης του τραπεζικού κλάδου.

Τα δυσοίωνα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία επαναφέρουν το κλίμα αβεβαιότητας στα διεθνή χρηματιστήρια και ασκούν πιέσεις στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών, μετά από μια βραχεία ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα της συνεδρίασης χάρη στην συνεχιζόμενη προσπάθεια ανάκαμψης του τραπεζικού κλάδου.

Οι βασικοί δείκτες σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη άνοιξαν σε υψηλότερα επίπεδα, με ”οδηγό” τις τράπεζες μετά την αρχική αντίδραση +6% της Braclays, η οποία ανακοίνωσε λιγότερες διαγραφές από τις αναμενόμενες.

Η εικόνα στις πρωινές συναλλαγές διαμορφώνεται τελικώς αρνητική και οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές υποχωρούν κατά 0,54% για τον δείκτη FTSE στις 6.397 μονάδες, 0,62% για τον DAX στις 7734 μονάδες και 0,98% για τον CAC στις 5.558 μονάδες.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου στηρίζει υψηλότερα τους ενεργειακούς κλάδους, αλλά ασκεί πιέσεις στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησαν χθες και ο Standard & Poor’s 500 έκλεισε 0,7% χαμηλότερα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Τα ασιατικά χρηματιστήρια επανήλθαν σε πτωτική πορεία στον απόηχο της Wall Street.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές η SABMiller υποχωρεί 3,5% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές και για αντίστοιχους λόγους η Suez υποχωρεί 1,4%.

Η Sanofi-Aventis διολισθαίνει 3,6% μετά την πώληση μεριδίου αξίας 1,5 δισ. ευρώ της εταιρίας από την L’Oreal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v