Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η τραπεζική αντίδραση στις ευρωαγορές

Συνεχίζεται η τραπεζική αντίδραση στις ευρωαγορές, με ”οδηγό” την Braclays, που άνοιξε με εκτίναξη 6% καθώς οι διαγραφές που ανακοίνωσε ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες. Τα δυσοίωνα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία άσκησαν πάντως πιέσεις στα αμερικανικά και ασιατικά χρηματιστήρια και επαναφέρουν το κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές.

Συνεχίζεται η τραπεζική αντίδραση στις ευρωαγορές, με ”οδηγό” την Barclays, που άνοιξε με εκτίναξη 6% καθώς οι διαγραφές που ανακοίνωσε ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες.

Τα δυσοίωνα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία άσκησαν πάντως πιέσεις στα αμερικανικά και ασιατικά χρηματιστήρια και επαναφέρουν το κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,43% στις 6.458 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,19% στις 7.798 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,29% στις 6.599 μονάδες. . Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου στηρίζει υψηλότερα τους ενεργειακούς κλάδους, αλλά ασκεί πιέσεις στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησαν χθες και ο Standard & Poor’s 500 έκλεισε 0,7% χαμηλότερα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Τα ασιατικά χρηματιστήρια επανήλθαν σε πτωτική πορεία στον απόηχο της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v