Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση κερδών Dexia 28% στο γ’ τρίμηνο

Η Dexia, ο χρηματοοικονομικός όμιλος που εδρεύει στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής εθνικών κυβερνήσεων, ανακοίνωσε μείωση κερδών γ’ τριμήνου 28%, χειρότερη από την αναμενόμενη.

Μείωση κερδών Dexia 28% στο γ’ τρίμηνο
Η Dexia, ο χρηματοοικονομικός όμιλος που εδρεύει στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής εθνικών κυβερνήσεων, ανακοίνωσε μείωση κερδών γ’ τριμήνου 28%, χειρότερη από την αναμενόμενη, εξαιτίας απομοίωσης επενδύσεων στην αγορά έκδοσης αμερικανικών ομολόγων.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 439 εκατ. ευρώ από 612 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα και έναντι 468 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο βραχίονας ομολόγων ΗΠΑ της Dexia, η Financial Security Assurance Holdings, ανακοίνωσε ζημία 122 εκατ. δολ. στο εξεταζόμενο τρίμηνο, εξαιτίας απωλειών 191 εκατ. δολ. από ανεκπλήρωτες επενδύσεις εξαιτίας της υποεμφάνισης των στεγαστικών δανείων.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η Dexia έχει γεωγραφικό εκτόπισμα που παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από των περισσοτέρων άλλων τραπεζών, αλλά πάντως αποδεικνύεται ότι ήταν η αμερικανική FSA που επιβάρυνε την κερδοφορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v