Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις ευρωαγορές η ”σκυτάλη” της πτώσης (upd)

Η κακή διάθεση στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ασίας μεταδίδεται στις ευρωπαϊκές αγορές και οι βασικοί δείκτες οδεύουν προς την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης. Νέες πιέσεις στις τράπεζες λόγω Barclays, Dexia.

Η κακή διάθεση στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ασίας μεταδίδεται στις ευρωπαϊκές αγορές και οι βασικοί δείκτες διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα παρακολουθώντας την επιδείνωση της κρίσης στα αμερικανικά επισφαλή δάνεια.



Επιμένουν οι πιέσεις στις τράπεζες μετά την υποβάθμιση του outlook της Barclays (-1,7%) από την Fitch και την ανακοίνωση των κερδών της Dexia, που ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,63% στις 6.319 μονάδες, ο DAX 0,66% στις 7.616 μονάδες και ο CAC 0,77% στις 5.5128 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες υποχώρησαν χθες μετά την δήλωση του επικεφαλής της Wells Fargo ότι η τρέχουσα κρίση είναι η χειρότερη μετά το Μεγάλο Κραχ.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια βυθίστηκαν, με τον Hang Seng να διολισθαίνει 4% μετά την προειδοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι η κρίση στα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ εξαπλώνεται.

Η Dexia διολισθαίνει 7,2% μετά την ανακοίνωση μείωσης τριμηνιαίων κερδών 28%.

Η IKB Deutsche Industriebank υποχωρεί 3,9% μετά από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που αναφέρει ότι ο πιστωτικός οίκος, τον οποίο είχαν διασώσει πέρσι οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες, θα ανακοινώσει περαιτέρω απώλειες.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και στον μεταλλευτικό κλάδο, μετά την διολίσθηση των προθεσμιακών συμβολαίων του χαλκού στη Σαγκάη στο limit down.

Η Rio Tinto υποχωρεί 3% και η Anglo American 1,6%.

Κατά τα λοιπά, η Richemont ενισχύεται 0,6% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών α’ εξαμήνου 28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v