Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών - futures Wall ενόψει macro ΗΠA

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται άλλη μία πτωτική συνεδρίαση στη Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία της ημέρας, που μεταξύ άλλων αναμένεται να δείξουν επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται άλλη μία πτωτική συνεδρίαση στη Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία της ημέρας, που μεταξύ άλλων αναμένεται να δείξουν επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 3,5% από 2,8%.

Τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιριών και η επαναφορά των πιέσεων στον τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Credit Agricole επιτείνουν την πτώση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,79% στις 6.377 μονάδες, ο DAX 1,06% στις 7.700 μονάδες και ο CAC 1,25% στις 5.542 μονάδες.

Τα futures υποδεικνύουν άνοιγμα 0,6% χαμηλότερα για τον Standard & Poor’s 500.

Νωρίτερα ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,5%, με το Χρηματιστήριο της Σαγκάης να υποχωρεί 1,3% εξαιτίας πτώσης βιομηχανικής παραγωγής που επέτεινε την προοπτική αύξησης των επιτοκίων για έκτη φορά φέτος.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, οι αναλυτές έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις για την κερδοφορία των επιχειρήσεων του Stoxx 600 στο 8,9% φέτος, από 9,9% στις αρχές του περασμένου μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Η SABMiller υποχωρεί 2,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, η Sodexho Alliance διολισθαίνει 9,3% και η Credit Agricole 3,7%.

Η HSBC υποχωρεί 1,3%, η Royal Bank of Scotland 4,4% και η Alliance & Leicester, που φημολογήθηκε ότι ζήτησε τη βοήθεια της Κεντρικής Τράπεζας, 4,5%.

Από την αμερικανική αγορά αναμένονται κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία: Ο δείκτης πληθωρισμού Οκτωβρίου, ο δείκτης μεταποίησης Empire (προβλέπεται ότι διολίσθησε στις 20,0 μον. από 28,8), οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας και ο δείκτης Philadelphia Fed (προβλέπεται πτώση στις 6,1 μον. από 6,8 μον.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v