Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έσβησαν τα πρωινά κέρδη οι ευρωαγορές

Κλίμα νευρικότητας διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πιέσεις να επιστρέφουν στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τις ζημίες της Swiss Re. Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με θετικές τάσεις αντλώντας στήριξη από το θετικό κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή, αλλά οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση στη Ν. Υόρκη.

Κλίμα νευρικότητας διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πιέσεις να επιστρέφουν στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τις ζημίες της Swiss Re.

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με θετικές τάσεις αλλά επιφυλακτικές διαθέσεις, αντλώντας στήριξη από το θετικό κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,32% στις 6.270 μονάδες, ο DAX 0,14% στις 7.601 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,17% στις 5.532 μονάδες.

Το ημερολόγιο των μακροοικονομικών ειδήσεων είναι περιορισμένο σε ανακοινώσεις, καθώς δεν αναμένεται ούτε τα μεγέθη για τις κατασκευές Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη ούτε ο δείκτης στέγασης ΝΑΗΒ στις ΗΠΑ να έχουν μεγάλη επίπτωση στις αγορές, και οι επενδυτές επικεντρώνονται σε αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε συγκριτικώς ελκυστικά επίπεδα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές απώλεσαν ωστόσο τα πρωινά τους κέρδη εξαιτίας της διολίσθησης των τιμών εμπορευμάτων όπως τα μέταλλα χαλκός, μόλυβδος, νικέλιο και ψευδάργυρος, που ώθησαν την BHP Billiton 1,7% χαμηλότερα και την Anglo American 1,5%.

Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Bankinter ενισχύεται 1,55 ευρώ στα 13,6 ευρώ μετά την εξαγορά μεριδίου από την Credit Agricole. Η Credit Agricole υποχωρεί 3,2%.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στον ενεργειακό κλάδο μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και η Shell ενισχύεται 0,9%, η StatoilHydro 1% και η Eni 0,5%.

Η TomTom κερδίζει 3,5% μετά την αναβάθμισή της από τη Merrill Lynch.

Η Standard Chartered κερδίζει 3,1% έπειτα από δημοσίευμα των ”Financial Times” ότι οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας προσέγγισαν την Temasek για πιθανή εξαγορά μεριδίου 17% στη λονδρέζικη τράπεζα.

Η Swiss Reinsurance αντιδρά με πτώση 4,2% έπειτα από ανακοίνωση διαγραφών 1,2 δισ. φράγκων.

Η Northern Rock υποχωρεί 3,5% μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας ότι η πίστωση προς τη χρεοκοπημένη τράπεζα δεν θα είναι παντοτινή.

Η Swiss Life κερδίζει 3,2% μετά την πώληση ευρωπαϊκών μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v