Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση ευρωαγορών

Αντιδρούν με ανάκαμψη σε υψηλότερα επίπεδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς εκτιμάται ότι η μεγάλη πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων είναι υπερβολική.

Αντιδρούν με ανάκαμψη σε υψηλότερα επίπεδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς εκτιμάται ότι η μεγάλη πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων είναι υπερβολική.

Νωρίτερα και οι μεγάλες ασιατικές αγορές, μεταξύ των οποίων της Ιαπωνίας και της Κίνας, ανέκαμψαν περί το τέλος της επιχείρησης, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ”ξεπούλημα” δεν συνάδει με τις προοπτικές κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση τριών μηνών, ενώ αισθητές απώλειες σημείωσαν και οι αμερικανικοί δείκτες.

”Φαίνεται ότι το ξεπούλημα ήταν κάπως υπερβολικό... Περιμένουμε κέρδη για την συνέχεια στους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες,” δηλώνουν αναλυτές στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,91% στις 6.176 μονάδες, ο DAX 0,73% στις 7.566 μονάδες και ο CAC 0,79% στις 5.475 μονάδες.

Στήριξη προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος μετά την αναβαθμισμένη πρόβλεψη κερδών και πωλήσεων της Hewlett-Packard χθες στις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, το απόγευμα στις ΗΠΑ.

Τυχόν υποδείξεις για περαιτέρω μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο αναμένεται να προσφέρει ώθηση στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η Infineon ενισχύεται 0,8% και η Ericsson 1,3%.

Η Sainsbury ενισχύεται 1,5% μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Bernstein.

Οι ενεργειακί τίτλοι ανακάμπτουν και η Shell κερδίζει 0,6% και η Total 0,7%.

Η ICAP ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Vodafone κερδίζει 1,2% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank για την μετοχή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v