Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση ευρωαγορών και futures της Wall λόγω Fed

Κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδική αντίδραση στη Νέα Υόρκη, ενώ το δολάριο υποχωρεί κάθετα έναντι του ευρώ, καθώς φημολογείται ότι η Federal Reserve θα συνεδριάσει για να μειώσει εκτάκτως τα επιτόκια στην αμερικανική οικονομία, που πλήττεται από την κρίση.

Κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδική αντίδραση στη Νέα Υόρκη, ενώ το δολάριο υποχωρεί κάθετα έναντι του ευρώ, καθώς φημολογείται ότι η Federal Reserve θα συνεδριάσει για να μειώσει εκτάκτως τα επιτόκια στην αμερικανική οικονομία, που πλήττεται από την κρίση.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν ανοδικά, στον απόηχο της ανάκαμψης στο Τόκιο και σε άλλες μεγάλες ασιατικές αγορές, καθώς θεωρήθηκε ότι πολλοί τίτλοι είναι ”υπερπουλημένοι”.

Νωρίς το μεσημέρι, ωστόσο, ο τραπεζικός κλάδος δέχτηκε νέο πλήγμα εξαιτίας της αναστολής διαπραγμάτευσης της UBS μετά τη διολίσθηση της μετοχής λόγω ανησυχιών για το άνοιγμα στα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια.

Και η διαπραγμάτευση της μετοχής της ασφαλιστικής Swiss Re ανεστάλη λόγω πτώσης μετά την ανακοίνωση τη Δευτέρα διαγραφών 1,07 δισ. δολαρίων.

Η φημολογία ωστόσο για έκτακτη συνεδρίαση της Fed επανέφερε τις διεθνείς αγορές σε πορεία ανόδου και ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,6% στις 6.158 μονάδες, ο DAX 0,82% στις 7.576 μονάδες και ο CAC 0,46% 5.437 μονάδες.

Ήδη, οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ότι οι πιθανότητες 96% να προχωρήσει η Federal Reserve σε νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στο 4,25% στην τακτική συνεδρίαση στις 11 Δεκεμβρίου.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της τελευταίας τακτικής συνεδρίασης της Fed αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα δώσει ενδείξεις για την κατεύθυνση της πιστωτικής πολιτικής.



Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσης κρίσιμα στοιχεία για την αγορά ακινήτων, που αναμένεται να δείξουν διολίσθηση των ενάρξεων νέων κατοικιών σε χαμηλό 15ετίας.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, λόγω κερδοσκοπικών αγορών μετά την έντονη διολίσθηση των τελευταίων συνεδριάσεων.

Γενικότερα πάντως το κλίμα προβλέπεται να παραμείνει ιδιαίτερα νευρικό και με έντονη μεταβλητότητα, εν όψει της αργίας την Πέμπτη και της ημιαργίας την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στήριξη προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος μετά την αναβαθμισμένη πρόβλεψη κερδών και πωλήσεων της Hewlett-Packard χθες στις ΗΠΑ.

Η Infineon ενισχύεται 0,8% και η Ericsson 1,3%.

Η Sainsbury κερδίζει 1,5% μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Bernstein.

Οι ενεργειακοί τίτλοι ανακάμπτουν και η Shell κερδίζει 0,6% και η Total 0,7%.

Η ICAP ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Vodafone κερδίζει 1,2% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank για τη μετοχή της και η Nokia ακολουθεί με κέρδη 1,6%.

Οι πιέσεις επιμένουν στον χρηματοοικονομικό κλάδο και η ING υποχωρεί 1,6%.

Η Credit Agricole υποχωρεί 2,2% εξαιτίας της υποβάθμισής της από την Credit Suisse κατά 26% στα 23 ευρώ, θεωρώντας ”ακριβή” την εξαγορά της ισπανικής Bankinter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v