Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φήμες για έκτακτη συνεδρίαση της Federal Reserve

Η φήμη ότι η Federal Reserve θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να μειώσει τα επιτόκια ”κυκλοφόρησε” στις διεθνείς αγορές, Η φήμη, αν και ανυπόστατη, συνέβαλε στην ανάκαμψη των τιμών των μετοχών μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις αισθητής πτώσης.

Φήμες για έκτακτη συνεδρίαση της Federal Reserve
Η φήμη ότι η Federal Reserve θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να μειώσει τα επιτόκια ”κυκλοφόρησε” στις διεθνείς αγορές, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη των χρηματιστηρίων και την διολίσθηση του δολαρίου.

Αρκετοί αναλυτές σε σημερινές εκθέσεις τους αναφέρουν την πιθανότητα της έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Το δολάριο αντέδρασε με κάθετη πτώση σε αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ και του ελβετικού φράγκου.

Η φήμη, αν και ανυπόστατη, συνέβαλε στην ανάκαμψη των τιμών των μετοχών μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις αισθητής πτώσης.

Το ευρώ αναρριχήθηκε έως το ιστορικό ρεκόρ του 1,4778 σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το δολάριο διολίσθησε κάτω από τα 1,1100 ελβετικά φράγκα, σε ιστορικό χαμηλό.

Ήδη, οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ότι οι πιθανότητες να προχωρήσει η Federal Reserve σε νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στο 4,25% στην τακτική της συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου είναι 96%, έναντι 72% ένα μήνα πριν.

Οι φόβοι για την πιστωτική κρίση έχουν επιστρέψει βίαια αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας κάθετη πτώση στα χρηματιστήρια, μετά την έκθεση της Goldman Sachs που είπε στους πελάτες της να περιμένουν διαγραφές 15 δισ. δολ. και άνω στην Citigroup εξαιτίας των πιστωτικών ζημιών.

Αυτή η διολίσθηση προκάλεσε την φημολογία ότι η Fed θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να μειώσει τα επιτόκια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v