Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχη η νευρικότητα και σήμερα στις ευρωαγορές

Η έντονη μεταβλητότητα συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις συναλλαγές στις διεθνείς αγορές. Στήριξη προσφέρουν οι κλάδοι τεχνολογίας και τηλεφωνίας, μετά την αναβάθμιση της Vodafone, αλλά το νέο αρνητικό ρεκόρ του δολαρίου ”χαλάει” τις διαθέσεις.

Η έντονη μεταβλητότητα συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις συναλλαγές στις διεθνείς αγορές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα, αντλώντας αισιοδοξία από την αντίδραση των μεγάλων ασιατικών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αγορές τίτλων που έχουν διολισθήσει σε ελκυστικότερα επίπεδα.

Ωστόσο η πτώση του δολαρίου σε νέο αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ ”χάλασε τις διαθέσεις” και πιέζει εκ νέου σε χαμηλότερα επίπεδα πολλούς ευρωπαϊκούς δείκτες, και ειδικά τον λονδρέζικο FTSE (-0,3%), που πιέζεται ιδιαίτερα από την κρίση στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Νωρίς το μεσημέρι, ο δείκτης DAX παραμένει 0,36% υψηλότερα, ενώ ο CAC κινείται με μικρή διακύμανση γύρω από το χθεσινό του κλείσιμο, στις 5.433 μονάδες. Ο γερμανικός DΑΧ διατηρείται υψηλά από το πρωί χάρη στις δεικτοβαρείς βιομηχανίες RWE (+2,4%), BASF (+1,7%) και Bayer (+1,6%).

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην δημοσιοποίηση κρίσιμων στοιχείων για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ καθώς και των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, το απόγευμα στις ΗΠΑ.

Τυχόν υποδείξεις για περαιτέρω μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο αναμένεται να προσφέρουν ώθηση στα διεθνή χρηματιστήρια.

Πάντως το κλίμα προβλεπεται να παραμείνει ιδιαίτερα νευρικό και με έντονη μεταβλητότητα, ενόψει της αργίας την Πέμπτη και της ημιαργίας την Παρασκευή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στήριξη προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος μετά την αναβαθμισμένη πρόβλεψη κερδών και πωλήσεων της Hewlett-Packard χθες στις ΗΠΑ.

Η Infineon ενισχύεται 0,8% και η Ericsson 1,3%.

Η Sainsbury κερδίζει 1,5% μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Bernstein.

Οι ενεργειακοί τίτλοι ανακάμπτουν και η Shell κερδίζει 0,6% και η Total 0,7%.

Η ICAP ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Vodafone κερδίζει 1,2% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank για την μετοχή της και η Nokia ακολουθεί με κέρδη 1,6%.

Οι πιέσεις επιμένουν στον χρηματοοικονομικό κλάδο, και η ING υποχωρεί 1,6%.

H μετοχή της UBS υποχωρεί κατά περίπου 3% μετά την υποβάθμιση από την CIBC σε ”sector performer” από ”sector outperformer”.

Η Credit Agricole υποχωρεί 2,2% εξαιτίας της υποβάθμισής της από την Credit Suisse κατά 26% στα 23 ευρώ, θεωρώντας ”ακριβή” την εξαγορά της ισπανικής Bankinter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v