Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή υποχώρησης στην Ασία

Πτωτική στροφή για τις ασιατικές αγορές, με ”φωτεινή” εξαίρεση το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και ως εκ τούτου και της εξαγωγικής δραστηριότητας των χωρών της ευρύτερης περιοχής. Στο 0,95% οι απώλειες για Nikkei.

Πτωτική στροφή για τις ασιατικές αγορές, με ”φωτεινή” εξαίρεση το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και ως εκ τούτου και της εξαγωγικής δραστηριότητας των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Σημαντική υποχώρηση για τις μετοχές των Rio Tinto Group (-2,2%) και Nippon Mining Holdings (-4%), μετά την ανακοίνωση για επέκταση με τον χαμηλότερο ρυθμό 10ετίας της μεταποίησης στις ΗΠΑ.

Σε ανάλογη πορεία και ο κλάδος χαλυβουργίας, με ισχυρές πιέσεις για τις μετοχές των JFE Holdings (-4,1%) και Komatsu (-5,4%).

”Είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να είναι αισιόδοξος αυτή τη στιγμή, καθώς όλα υποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει προς την ύφεση”, σημειώνει ο Toshio Konishi, διαχειριστής κεφαλαίων 4,3 δισ. δολαρίων για την Polar Capital Partners στο Τόκιο.

Πτώση 0,95% για τον Nikkei, ενώ πλησίον του 1,09% υποχωρεί ο ευρύτερος δείκτης Topix. Οριακή υποχώρηση στο 0,04% για τον δείκτη ASX στην Αυστραλία, ενώ στο 0,2% αποδυναμώνεται MSCI Asia Pacific.

Στον αντίποδα βρίσκεται η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 0,92%, μετά και την ανακοίνωση ότι η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφορά για εξαγορά της Rio Tinto.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται και στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, ακολουθώντας την χθεσινή αποδυνάμωση της Wall Street, με τον DAX να σημειώνει απώλειες 0,45%, τον FTSE 100 στο 0,75% και τον CAC πλησίον του 0,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v