Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στην Ασία στον απόηχο της Wall Street

Ισχυρή ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές, με ”ηγέτιδες” τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, όπως οι Toyota Motor και Samsung Electronics, καθώς οι επενδυτές θεωρούν, σχεδόν, βέβαιη νέα μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να στηρίξει περαιτέρω τις εξαγωγές των ασιατικών εταιρειών. Κέρδη 2,3% για τον Nikkei.

Ισχυρή ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές, με ”ηγέτιδες” τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, όπως οι Toyota Motor και Samsung Electronics, καθώς οι επενδυτές θεωρούν, σχεδόν, βέβαιη νέα μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να στηρίξει περαιτέρω τις εξαγωγές των ασιατικών εταιρειών.

Σε υψηλό μηνός η μετοχή της Toyota (3,8%), αλλά και δύο εβδομάδων αυτή της Samsung (4%), ενώ σε θετική τροχιά βρέθηκαν και οι μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Κέρδη 2,5% για τον δείκτη MSCI Asia Pacific, με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται 2,3%, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να ”επιστρέφει δυναμικά”, με τον Hang Seng να καταγράφει κέρδη της τάξης του 4,1%.

Ισχυρά ανοδικές τάσεις προοιωνίζουν και τα futures των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να ενισχύεται 2,54%, τον FTSE 100 στο 2,83% και τον CAC πλησίον του 2,30%.

Με τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη για το 2007, ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street, μετά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed, Donald Kohn, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι τρέχουσες χρηματοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κάποιες αντισταθμιστικές κινήσεις.

Στο NYSE η αναλογία ανοδικών – πτωτικών τίτλων διαμορφωνόταν στο περίπου 5 προς 1 με τον όγκο των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 1,21 δισ. κομμάτια, ενώ στο Nasdaq η αναλογία ανοδικών – πτωτικών να κυμαίνεται στο 4 προς 1 με τον όγκο συναλλαγών να υπερβαίνει τα 1,9 δισ. κομμάτια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 13.289 μονάδες με κέρδη 2,55%, άνοδο 331 μονάδων, καταγράφοντας τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη για το 2007, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 3,18%, στις 2.662 μονάδες. Κέρδη 2,86% για τον S&P 500, στις 1.469 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v