Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ασιατικές αγορές

Σε τροχιά ανάκαμψης οι ασιατικές αγορές, μετά από ένα διήμερο έστω και ελεγχόμενων πιέσεων, μετά και το δημοσίευμα της Daily Telegraph ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εθνικοποίησης της Northern Rock. Κέρδη 0,83% για τον Nikkei.

Σε τροχιά ανάκαμψης οι ασιατικές αγορές, μετά από ένα διήμερο έστω και ελεγχόμενων πιέσεων, μετά και το δημοσίευμα της Daily Telegraph ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εθνικοποίησης της Northern Rock.

Η είδηση, αν και επιβεβαιώνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι τραπεζικοί όμιλοι ανά την υφήλιο από την πιστωτική κρίση, ταυτόχρονα υποδεικνύει ότι οι ”κρατικές μηχανές” είναι έτοιμες να παρέμβουν για την σωτηρία τους.

Η υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου στηρίζει και την ανάκαμψη των εξαγωγικών ομίλων, ενώ στον αντίποδα πτωτικές τάσεις, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, σημειώνονται στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, μετά και την υποχώρηση στις τιμές βασικών μετάλλων.

Κέρδη 2,7% για την Mitsubishi UFJ, ενώ κατά 1,8% ενισχύεται η Mizuho Financial Group.

Σε επίπεδο δεικτών ο Nikkei καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,83%, με τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται κατά 0,81%.

Διατήρηση των πιέσεων υποδεικνύουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να υποχωρεί κατά 0,40%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,22% και τον CAC να σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v