Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Επίθεση αρκούδων” στις ασιατικές αγορές

Sell-off τραπεζικών, κατά κύριο λόγο, τίτλων χαρακτηρίζει τις σημερινές συνεδριάσεις στις ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση ΕΚΤ, Fed και τριών ακόμη κεντρικών τραπεζών να προχωρήσουν στην μεγαλύτερη ”ένεση ρευστότητας” στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Πτώση 2,48% για τον Nikkei.

Sell-off τραπεζικών, κατά κύριο λόγο, τίτλων χαρακτηρίζει τις σημερινές συνεδριάσεις στις ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση ΕΚΤ, Fed και τριών ακόμη κεντρικών τραπεζών να προχωρήσουν στην μεγαλύτερη ”ένεση ρευστότητας” στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Η απόφαση των πέντε τραπεζών αποστέλλει στους επενδυτές το μήνυμα ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σε πραγματικό χάος, με την πορεία του συνεχώς να δυσχεραίνει αντί να βελτιώνεται, παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί.

”Οι ανησυχίες για ισχυρές απώλειες στον χρηματοοικονομικό κλάδο παγκοσμίως δεν έχουν μειωθεί στο ελάχιστο”, σημειώνει ο Yoshihiro Ito, διαχειριστής κεφαλαίων στην Okasan Capital Management στο Τόκιο και προσθέτει ”οι επενδυτές έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι και τα έκτακτα μέτρα που συνεχώς ανακοινώνονται δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα”.

Πτώση 5,6% για την ιαπωνική Mitsubishi UFJ και πλησίον του 5,1% για την Sumitomo Mitsui, με αποτέλεσμα ο Nikkei να οδηγείται σε απώλειες της τάξης του 2,48%.

Στο 1,5% η αποδυνάμωση για τον MSCI Asia Pacific, ο οποίος σε δύο συνεδριάσεις έχει απολέσει 2,8% της αξίας του, ήτοι τη μεγαλύτερη διήμερη υποχώρηση από τις αρχές Νοεμβρίου.

Σε ανάλογη διάθεση και οι επενδυτές στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να υποχωρεί πλησίον του 2,59%.

Ένας από τους ελάχιστους παράγοντες που περιορίζει σημαντικά τις πτωτικές διαθέσεις είναι η πολύ καλή πορεία πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ο μαύρος χρυσός ξεπέρασε εκ νέου τα 94 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v