Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκές και τραπεζικές πιέσεις στην Ασία

Τις πρώτες απώλειες μετά από τέσσερις συνεδριάσεις ανόδου σημειώνουν οι ασιατικές αγορές, καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ υπέδειξαν ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Πτώση 0,20% για Nikkei.

Τις πρώτες απώλειες μετά από τέσσερις συνεδριάσεις ανόδου σημειώνουν οι ασιατικές αγορές, καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ υπέδειξαν ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Πτωτικές τάσεις, κατά κύριο λόγω, στις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, μετά την υποχώρηση του μαύρου χρυσού χαμηλότερα από τα 88 δολάρια, αλλά και κινεζικών τραπεζών, μετά την αύξηση των υποχρεωτικών αποθεματικών που οφείλουν να διατηρούν.

”Όπως αποδεικνύεται ορισμένοι επενδυτές είχαν, ήδη, προεξοφλήσει μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης”, σημειώνει ο Thue Isen, διαχειριστής κεφαλαίων της Bankinvest Group στη Σιγκαπούρη, ”ως εκ τούτου καθώς αυτό το ενδεχόμενο φθίνει είναι, φυσικό, να απογοητεύονται”.

Πτώση 0,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Asia Pacific, με το ισοζύγιο πτωτικών προς ανοδικές μετοχές να διαμορφώνεται στο 2 προς ένα.

Στο 1,1% οι απώλειες για την PetroChina και στο 3,3% για την Ipex, τον μεγαλύτερο όμιλος εξαγωγής πετρελαίου της Ιαπωνίας.

Σε τροχιά υποχώρησης, αν και αρκετά ελεγχόμενης, τόσο ο Nikkei με απώλειες 0,20%, ενώ ισχυρότερες οι πιέσεις για τον Hang Seng, με απώλειες 0,75%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, με τον DAX να ενισχύεται 0,59%, τον CAC πλησίον του 0,73% και τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη κατά 0,97%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v