Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Καθαρές” τράπεζες στο επίκεντρο των ευρωαγορών

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, με ανάκαμψη στον τραπεζικό κλάδο μετά τη θετική σύσταση της Bear Stearns για τη Freddie Mac και της Lehman Brothers για την αυστριακή Erste Bank.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, με ανάκαμψη στον τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση της Bear Stearns ότι η Freddie Mac διαθέτει αρκετά κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της, καθώς και τη σύσταση της Lehman Brothers υπέρ της μετοχής της αυστριακής τράπεζας Erste Bank.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,64% στις 6.904 μονάδες, ο DAX 0,5% στις 7.968 μονάδες και ο CAC 0,6% στις 5.624 μονάδες.

”Είναι καλή ιδέα ίσως να κοιτάξουμε μερικές τράπεζες που έχουν ήδη ”καθαρίσει” και οδεύουν προς μια λύση”, δήλωσε αναλυτής της Fortis στο Bloomberg.

Tα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διολίσθησαν χθες κάθετα, καθώς φοβούνται ότι το σχέδιο ρευστότητας των δυτικών κεντρικών τραπεζών δεν θα αποτρέψει την οικονομική ύφεση. Οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν χθες με σταθεροποιητική εικόνα.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν αισθητά μετά τη δημοσιοποίηση δυσοίωνης έκθεσης για την ιαπωνική οικονομία. Οι απώλειες για τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και σήμερα είναι 3,5%.

Η UBS και η Barclays ενισχύονται 1,2% εκάστη.

Η Lufthansa κερδίζει 1,2% μετά τη συμφωνία εξαγοράς του 19% της αμερικανικής JetBlue.

Η Renault ενισχύεται 0,8% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων οχημάτων 16% τον Νοέμβριο.

Η Repsol κερδίζει 0,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της ABN Amro για τη μετοχή της.

Στον αντίποδα η Continental υποχωρεί 0,8% μετά την υποβάθμιση από τη Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v