Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών–Επιφυλακτική η Wall ενόψει macro

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ανακούφισης που προκάλεσαν στην αμερικανική αγορά τα μέτρα ”παγώματος” των επιτοκίων στα δάνεια υψηλού κινδύνου των ΗΠΑ. Σταθεροποιητικά τα futures στη Wall εν όψει μεγεθών απασχόλησης.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ανακούφισης που προκάλεσαν στην αμερικανική αγορά τα μέτρα ”παγώματος” των επιτοκίων στα δάνεια υψηλού κινδύνου των ΗΠΑ.

Οι τραπεζικοί και εξαγωγικοί τίτλοι πρωταγωνιστούν στα κέρδη. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την ανεργία, που εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 4,8% τον Νοέμβριο από 4,7%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,92% στις 6.545 μονάδες, ο DAX 0,56% στις 7.985 μονάδες και ο CAC 0,89% στις 5.724 μονάδες. Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού έκλεισε λίγο νωρίτερα με άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 κατέγραψε ”ράλι” 1,5% χθες στη Νέα Υόρκη. Τα μεγαλύτερα κέρδη στην αμερικανική αγορά αποκόμισαν οι τράπεζες και οι κατασκευστικές, μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Bush και των τραπεζών των ΗΠΑ για ”πάγωμα” των επιτοκίων, ώστε να αποτραπεί κύμα κατασχέσεων σπιτιών εξαιτίας της κρίσης στην αγορά ακινήτων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις ευρωπαϊκές συναλλαγές τίθεται και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, μετά την ευχάριστη έκπληξη της αύξησης του μερίσματος της Deutsche Telekom (+1,6%) και την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank για τη μετοχή της Nokia.

Η HSBC ενισχύεται 1,7% και η Societe Generale 1,5%.

Η Emap διολίσθησε 4,2% μετά την πώληση καταναλωτικού περιοδικού και ραδιοφωνικού σταθμού του ομίλου σε γερμανική επιχείρηση.

Η ArcelorMittal ενισχύεται 0,6% μετά την ανακοίνωση ότι θέλει να εξαγοράσει τις μετοχές της China Oriental Group που δεν κατέχει.

Στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθούν επίσης ο δείκτης εμπιστοσύνης Δεκεμβρίου του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν, καθώς και η καταναλωτική πίστη Οκτωβρίου.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v