Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με το βλέμμα σε ΕΚΤ και ΒοΕ

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της αναρρίχησης των χρηματιστηρίων σε ΗΠΑ και Ασία στα υψηλότερα επίπεδα ενός μήνα, εν αναμονή των επίσημων μέτρων της κυβέρνησης Bush για την αγορά ακινήτων. Συγκρατημένη η άνοδος εν αναμονή ΕΚΤ και ΒοΕ.

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της αναρρίχησης των χρηματιστηρίων σε ΗΠΑ και Ασία στα υψηλότερα επίπεδα ενός μήνα, εν αναμονή των επίσημων μέτρων της κυβέρνησης Bush για 5ετές ”πάγωμα” των επιτοκίων στα δάνεια subprime.

Η άνοδος είναι συγκρατημένη στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξαιτίας της κρίσης στη διεθνή πιστωτική αγορά, έχει αναιρέσει την πρόθεση για αύξηση των επιτοκίων ώστε να συγκρατήσει τον πληθωρισμό και αναμένεται ευρύτατα να διατηρήσει σταθερό στο 4% το επιτόκιο του ευρώ, ενώ όσον αφορά στην ΒοΕ, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων, σύμφωνα με τις ενδείξεις.

Συγκεκριμένα, οι 28 από τους 62 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg περιμένουν ότι η Bank of England θα μειώσει το επιτόκιο της στερλίνας κατά 0,25 μονάδα στο 5,5%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,05% στις 6.494 μονάδες, ο DAX 0,31% στις 7.969 μονάδες και ο CAC 0,36% στις 3.679 μονάδες.

Η Royal Bank of Scotland εκτινάσσεται κατά 6,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των διαγραφών της, που ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αγορών.

Η Alitalia κερδίζει 5,5% μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για εξαγορά από την Air France - KLM.

Οι φαρμακοβιομηχανίες κινούνται χαμηλότερα μετά τα μέτρα αναδιοργάνωσης της Bristol Myers και η Roche υποχωβρεί κατά 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v