Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέχεια τραπεζικής αντίδρασης στις ευρωαγορές

Κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, περιορίζοντας τις -χειρότερες των τελευταίων 5 ετών- απώλειες του μήνα, μετά την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, κ. Ben S. Bernanke, που άνοιξε τον δρόμο για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve. Τα futures της Wall Street προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, περιορίζοντας τις -χειρότερες των τελευταίων 5 ετών- απώλειες του μήνα, μετά την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, κ. Ben S. Bernanke, που άνοιξε τον δρόμο για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Ο δείκτης MSCI World ενισχύεται 0,4%, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να καταγράφουν άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και τις ασιατικές να έχουν σημειώσει ”ράλι” τιμών. Τα futures του Standard & Poor’s 500 κερδίζουν 0,5%.

Ο MSCI World έχει διολισθήσει 4,5% τον Νοέμβριο, στο χειρότερο ”ξεπούλημα” από το 2002, εξαιτίας των ζημιών από την κρίση στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Ο διοικητής της Fed δήλωσε χθες ότι η μεταβλητότητα στις πιστωτικές αγορές πλήττει την πραγματική οικονομία και οι προθεσμιακές αγορές πλέον προεξοφλούν πλήρως μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά την τακτική συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

”Η αγορά ανακουφίστηκε καθώς η Fed δηλώνει πρόθυμη και ικανή να παρέμβει για να αποτρέψει την οικονομική επιβράδυνση”, δηλώνει στο Reuters ο κ. Henk Potts της Barclays Capital.

Τα futures της Wall Street προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, σήμερα ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο δείκτης ατομικού εισοδήματος και δαπανών Οκτωβρίου, που αναμένεται ότι παρέμεινε στο +0,4%, ο δείκτης Chicago PMI που αναμένεται ότι βελτιώθηκε στις 50,5 μονάδες και οι κατασκευαστικές δαπάνες Οκτωβρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,2%. Τα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών κερδίζουν περί το 1%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,86% στις 6.403 μονάδες, ο DAX 1,1% στις 7.850 μονάδες και ο CAC 0,8% στις 5.743 μονάδες.

Η τραπεζική ανάκαμψη συνεχίζεται στη σημερινή συνεδρίαση στην Ασία και στην Ευρώπη, τροφοδοτούμενη και από την αναβάθμιση του διεθνούς τραπεζικού κλάδου από την Credit Suisse σε ”benchmark” από ”underweight”.

Η Barclays ενισχύεται κατά 2,4% και η Natixis, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, κατά 2,2%.

Κέρδη αποκομίζει και ο κλάδος μετάλλων, μετά την αναρρίχηση του χαλκού στις ασιατικές συναλλαγές, καθώς διαφαίνεται μείωση των αποθεμάτων στη Σαγκάη.

Κατά τα λοιπά, το London Stock Exchange αντιδρά με άνοδο 1,1% μετά την ανακοίνωση ότι θα αντικαταστήσει την Invesco στον δείκτη FTSE 100.

Η Hochtief υποχωρεί 1,9% και η βρετανική κατασκευαστική Berkeley Group 0,5%, καθώς η Goldman Sachs χαρακτήρισε τις εταιρίες ”conviction sell” σε νέα κάλυψή της.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v