Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο Wall και Ασίας

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των κερδών σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς τα στοιχεία για την άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η καταναλωτική ζήτηση παραμένει ανθεκτική στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των κερδών σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς τα στοιχεία για την άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η καταναλωτική ζήτηση παραμένει ανθεκτική στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται κατά 0,42%, ο DAX κατά 0,72% και ο CAC κατά 0,65%.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές πρώτων υλών καθώς μαίνεται η μάχη για την εξαγορά της Rio Tinto.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια έκλεισαν με τα μεγαλύτερα κέρδη επτά συνεδριάσεων την Παρασκευή, καθώς εμφανίστηκε ικανοποιητική κίνηση στην εμπορική αγορά κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στον απόηχο, τα ασιατικά χρηματιστήρια αποκόμισαν σήμερα σημαντικά κέρδη, με τον δείκτη Hang Seng να παρουσιάζει ανάκαμψη μέχρι 4%.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκε 1,7% στη συνεδρίαση της Παρασκευής και ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού κέρδισε το πρωί 2,6%.

Μετά τις αισιόδοξες ανακοινώσεις για το αμερικανικό λιανεμπόριο, η Ahold ενισχύεται 1,1%, η Signet Group 1,3% και η Delhaize Group 0,9%.

Η Rio Tinto εκτινάσσεται 3,2%, καθώς η China Investment ετοιμάζει προσφορά για τον όμμιλο.

Η Areva εκτινάσσεται 5,2% μετά την παραγγελία δύο πυρηνικών αντιδραστήρων από την Κίνα και η EADS 1,6% μετά την παραγγελία για 160 αεροσκάφη της Airbus.

Η Philips κερδίζει 0,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank σε ”αγορά” από ”διακράτηση”.

Η Alcatel-Lucent κερδίζει 1,6%.

Η Northern Rock διολισθαίνει 11% μετά την ανακοίνωση ότι η προσφορά της Virgin Group είναι προτιμητέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v