Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια ”ανάσα” από τις 13.000 ο Dow

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στην τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας παρά τον μειωμένο όγκο συναλλαγών λόγω της σημερινής ημιαργίας, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές τους. Στο προσκήνιο τράπεζες και λιανική. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στην τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας παρά τον μειωμένο όγκο συναλλαγών λόγω της σημερινής ημιαργίας, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές τους. Στο προσκήνιο τράπεζες και λιανική.

Ειδικότερα, τη σημερινή ανοδική αντίδραση τροφοδότησε κυρίως η διάθεση των επενδυτών για αναζήτηση αγοραστικών ευκαιριών στους τίτλους του χρηματοοικονομικού κλάδου, οι οποίοι έχουν υποστεί ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα λόγω της ανησυχίας για το μέγεθος της πιστωτικής κρίσης.

Το θετικό κλίμα ενίσχυσαν περαιτέρω τα κέρδη που κατέγραψαν οι επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων, εν αναμονή ενδείξεων για την αγοραστική κίνηση στη σημερινή, επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου, την περίφημη ”Μαύρη Παρασκευή”.

Έτσι, ο Dow Jones παρά τον μικρό όγκο συναλλαγών, ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση στις 12.980,88 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,42%, με αποτέλεσμα να περιορίσει τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 1,5%.

Σημειώνεται ότι στο NYSE ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 670 εκατ. μετοχές, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών να βρίσκεται στο πέντε προς ένα. Τις υψηλότερες συναλλαγές εμφάνισαν οι τίτλοι των Pfizer, Citigroup και Ford Motor.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,35% και έκλεισε στις 2.596,60 μονάδες, με την εβδομαδιαία μεταβολή του να διαμορφώνεται στο -1,2%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε 1,69% υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 1.440,70 μονάδες, με απώλειες για την εβδομάδα 1,6%. Στο Nasdaq άλλαξαν χέρια συνολικά 823 εκατ. μετοχές, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς ένα.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού κλάδου και ειδικότερα αυτοί των AIG, American Express, Citigroup και JP Morgan.

Ενισχυμένη έκλεισε επίσης η μετοχή της Pfizer, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι τίτλοι των εταιριών λιανικής Wal-Mart και Home Depot, JC Penney και Bed Bath & Beyond.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,11%, στα 18,69 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε κατέγραψε απώλειες 3,25%, στα 40,24 δολάρια. Το δικαίωμα της Εθνικής εκτινάχθηκε κατά 3,03%, στα 12,57 δολάρια, ενώ άνοδο 10% κατέγραψε το δικαίωμα της TOUSA στα 0,11 σεντς.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.262,10 μονάδες, με άνοδο 1,74%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,62%, στις 7.608,96 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.521,17 μονάδες, με κέρδη 1,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v