Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τρέχει” η Wall με οδηγό τράπεζες και λιανική

Σημαντικά κέρδη καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, περιορίζοντας τις απώλειές της από τις ρευστοποιήσεις της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές επανατοποθετούνται στους χρηματοοικονομικούς τίτλους, ενώ αναμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση των πωλήσεων λιανικής. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, περιορίζοντας τις απώλειές της από τις ρευστοποιήσεις της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές επανατοποθετούνται στους χρηματοοικονομικούς τίτλους, ενώ αναμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση των πωλήσεων λιανικής.

Ειδικότερα, παρά τον χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω της χθεσινής αργίας αλλά και της σημερινής ημιαργίας, οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς καταγράφουν σημαντικά κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, ιδιαίτερα μετά τις σημαντικές ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην συνεδρίαση της Τετάρτης λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Την ανοδική κίνηση τροφοδοτούν επίσης οι μετοχές των επιχειρήσεων λιανικής, που προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον εν αναμονή της ανακοίνωσης των εκτιμήσεων για τις λιανικές πωλήσεις της εορταστικής περιόδου που ξεκινάει σήμερα.

Από τους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν οι τίτλοι των AIG, American Express, Citigroup και JP Morgan, που καταγράφουν όλοι κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Κέρδη μεγαλύτερα του 2% καταγράφει επίσης η μετοχή της εταιρίας λιανικής πώλησης ενδυμάτων JC Penney, καθώς και της εταιρίας οικιακών ειδών Bed Bath & Beyond, ενώ άνοδο άνω του 1% εμφανίζουν οι τίτλοι των Wal-Mart και Home Depot.

Ο Dow Jones αυτήν την ώρα κινείται στις 12.956,09 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,23%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,38%, στις 2.597,60 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 1,65% υψηλότερα, στις 1.440,12 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.262,10 μονάδες, με άνοδο 1,74%, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,62%, στις 7.608,96 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.521,17 μονάδες, με κέρδη 1,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v