Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχύβια η ανάκαμψη στη Wall

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με την αρχική διάθεση για ανάκαμψη μετά το χθεσινό ξεπούλημα να εξασθενεί λόγω του συνεχιζόμενου προβληματισμού για τις συνέπειες από την κρίση στις πιστωτικές αγορές. Ισχυρά κέρδη στο κλείσιμο για τις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με την αρχική διάθεση για ανάκαμψη μετά το χθεσινό ξεπούλημα να εξασθενεί λόγω του συνεχιζόμενου προβληματισμού για τις συνέπειες από την κρίση στις πιστωτικές αγορές.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κυριάρχησε η απαισιοδοξία ιδίως για τις τράπεζες μετά και την υποβάθμιση συστάσεων αναλυτών για τη Citigroup και τις νέες διαγραφές ενεργητικού που ανακοίνωσε η Swiss Re. Ο Dow Jones υποχώρησε κάτω από τις 13.000 μονάδες χάνοντας 218 μονάδες, με ανάλογες αρνητικές επιδόσεις από τον Nasdaq και τον S&P 500.

Μετά και τη χθεσινή υποχώρηση των τιμών στις διεθνείς αγορές, κυκλοφορούν σενάρια για νέα παρέμβαση από την αμερικανική κεντρική τράπεζα με μείωση επιτοκίων, αλλά και στήριξη του δολαρίου. Οι αναλυτές της Credit Suisse αναφέρουν ότι υπάρχει 90% πιθανότητα νέας μείωσης επιτοκίων από τη Fed το Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, τα οποία δημοσιοποιούνται στις 21:15 (ώρα Ελλάδας) σε αναζήτηση στοιχείων για μελλοντικές κινήσεις της Fed.

Ωστόσο, τα στοιχεία για την αγορά real estate που ανακοινώθηκαν λίγο πριν το άνοιγμα δείχνουν ότι η κρίση στην αγορά καλά κρατεί. Οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν σε χαμηλά 14 ετών τον Οκτώβριο.

Το δολάριο καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του ευρώ, στα 1,48 δολάρια.

Ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Hewlett Packard μετά την ανακοίνωση ισχυρότερης του αναμενόμενου αύξησης της κερδοφορίας της κατά 28% στο τρίμηνο και βελτίωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της η Freddie Mac μετά την ανακοίνωση ζημιών 2 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο.



Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.909 μονάδες με πτώση 0,58%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,66%, στις 2.574 μονάδες. Πτώση 0,47% για τον S&P 500, στις 1.426 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,73% στις 6.226,5 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο ύψους 1,36%, στις 5.506,68 μονάδες. Κέρδη 1,58% για τον DAX 30, στις 7.630,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v