Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Citigroup ”τροφή” για τις αρκούδες στη Wall

Κλίμα ρευστοποιήσεων επικρατεί στη Wall καθώς εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών για τις επιπτώσεις των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου στις χρηματοοικονομικές εταιρίες. Παραμένουν στο προσκήνιο οι τράπεζες και ιδιαίτερα η Citigroup μετά και το μπαράζ υποβαθμίσεων από τη Goldman Sachs. Άνοδος του πετρελαίου. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κλίμα ρευστοποιήσεων επικρατεί στη Wall Street καθώς εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών για τις επιπτώσεις των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου στις χρηματοοικονομικές εταιρίες. Παραμένουν στο προσκήνιο οι τράπεζες μετά και το μπαράζ υποβαθμίσεων από τη Goldman Sachs. Άνοδος του πετρελαίου. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα πτώση καταγράφουν μετοχές ισχυρών χρηματοοικονομικών οίκων μεταξύ των οποίων της Citigroup (-1,7%) και της Merrill Lynch (-2,0%) με αφορμή τις υποβαθμίσεις από τη Goldman Sachs.

O διεθνής οίκος υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Citigroup σε ”sell”, εκτίμησε ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε διαγραφές 15 δισ. δολ. κατά τα προσεχή δύο τρίμηνα.

Αναφορικά με τη Merrill Lynch μείωσε την τιμή – στόχο στα 59 δολ. από 66 προηγουμένως.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν για την τρέχουσα εβδομάδα αυξημένη μεταβλητότητα και μειωμένο σχετικά ενδιαφέρον, λόγω της αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη, ενώ και την Παρασκευή 23/11/07 η Wall θα κλείσει νωρίτερα.

Σε πτωτικό κανάλι και η εταιρία που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο των ακινήτων, Lowe, καθώς σημείωσε τα κέρδη του γ΄ τριμήνου υποχώρησαν κατά 10%.

Αντίθετα σταθεροποιητικά κινείται η μετοχή της Xerox με την εταιρία να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος για πρώτη φορά σε διάστημα έξι ετών.

Ήπιες μεταβολές και για την Hewlett - Packard η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση κατά 20% στα κέρδη.

Στο μεταξύ οι πετρελαικές τιμές παίρνουν την ανιούσα προς τα επίπεδα των 95 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 787 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.117 μονάδες με πτώση 0,41%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,53%, στις 2.623 μονάδες. Πτώση 0,3% για τον S&P 500, στις 1.434 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,19% στις 6.251 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες ύψους 0,34%, στις 5.520 μονάδες. Πτώση 0,71% για τον DAX 30, στις 7.587 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v