Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες άνω των 200 μονάδων για το Dow

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Wall Street με το Dow να σπάει και πάλι το ψυχολογικό όριο των 13.000 μονάδων, καθώς η υποβάθμιση του τίτλου της Citigroup από την Goldman Sachs αναζωπύρωσε τους φόβους για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης και οδηγεί σε ρευστοποιήσεις τραπεζικών κυρίως τίτλων. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Dow να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 13.000 μονάδων, καθώς η υποβάθμιση του τίτλου της Citigroup από την Goldman Sachs αναζωπύρωσε τους φόβους για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης και οδηγεί σε ρευστοποιήσεις τραπεζικών κυρίως τίτλων.

Ειδικότερα, το σημερινό κύμα ρευστοποιήσεων τροφοδότησε η κίνηση της Goldman Sachs να υποβαθμίσει τη σύστασή της για τον τίτλο της Citigroup, σε ”sell” από ”neutral”, καθώς εκτιμά ότι μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε διαγραφές της τάξης των 15 δισ. δολαρίων στα επόμενα δύο τρίμηνα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται επίσης ο τίτλος της Northern Rock Plc, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι οι προτάσεις εξαγοράς που έχει δεχθεί είναι σημαντικά χαμηλότερες από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής.

Πιέσεις δέχεται επίσης η μετοχή της εταιρίας κατοικιών Lowe Co., η οποία ανακοίνωσε μείωση κερδοφορίας στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο της χρήσης της τάξης του 10%, λόγω των προβλημάτων στην αγορά κατοικιών.

Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones κινείται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 13.000 μονάδων και συγκεκριμένα βρίσκεται στις 12.9977,55 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,51%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,71% και διαμορφώνεται στις 2.592,13 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,73% και κινείται στις 1.433,49 μονάδες.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,71% και ολοκλήρωσε στις 6.120,80 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 διαμορφώθηκε 1,32% χαμηλότερα, στις 7.511,97 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.432,57 μονάδες, με απώλειες 1,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v