Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον Έλληνα εφοπλιστή για InterContinental

Η Pacific Group του Έλληνα εφοπλιστή κ. Αχιλλέα (Λου) Κολάκη έχει χτίσει μερίδιο 6% στον όμιλο InterContinental και μελετά προσφορά για τον ξενοδοχειακό όμιλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Estates Gazette” που μεταδίδουν οι ”Financial Times”.

Ενδιαφέρον Έλληνα εφοπλιστή για InterContinental
Η Pacific Group του Έλληνα εφοπλιστή κ. Αχιλλέα (Λου) Κολάκη έχει χτίσει μερίδιο 6% στον όμιλο InterContinental μέσω άγνωστων μέχρι στιγμής θυγατρικών και μελετά προσφορά για τον ξενοδοχειακό όμιλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Estates Gazette” που μεταδίδουν οι ”Financial Times”.

Η μετοχή της IHG αναρριχήθηκε 2,3% τη Δευτέρα μετά το δημοσίευμα, παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Παρά τη γενική ”αλλεργία” που επικρατεί αυτή την περίοδο για τον κλάδο ακίνητης περιουσίας, ο κ. Κολάκης εκφράζει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και διαθέτει ”πλούσιες πηγές και φιλοδοξίες”, όπως αναφέρει το άρθρο. Ο κ. Α. Κολάκης διαχειρίζεται τον όμιλο Pacific Group, τον επενδυτικό βραχίονα ιδιωτικού οικογενειακού ομίλου που έχει έδρα στο Μόναχο και στην Ελβετία.

Ο ίδιος ο κ. Κολάκης εδρεύει στη Βρετανία και ”είναι μέσα στην αγορά” όλο τον χρόνο, χτίζοντας χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. στερλινών. Αγόρασε μεγάλο κτίριο που ανήκε στην κυβέρνηση στο Vauxhall από τους αδελφούς Reuben τον Ιανουάριο προς 75 εκατ. στερλίνες και φέρεται να έκανε προσφορά περί τα 200 εκατ. στερλίνες για το τετράγωνο του Αμερικανικού Ναυτικού στο Grosvenor Square.

Εάν θελήσει να κατακτήσει την InterContinental, θα έρθει αντιμέτωπος με τους αδελφούς Barclay, που φέρονται να έχουν αυξήσει το μερίδιό τους στην IHG φέτος μετά την ανακοίνωση ότι κατέχουν 5% τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v