Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με ώθηση από τις ασφάλειες

Διατηρούν τις ανοδικές τάσεις της χθεσινής συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από την κινητικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο, ύστερα από φημολογούμενη πρόταση εξαγοράς της Axa.

Διατηρούν τις ανοδικές τάσεις της χθεσινής συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από την κινητικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο ύστερα από φημολογούμενη πρόταση εξαγοράς της Axa.

Πάντως, η διαρκής αναρρίχηση του ευρώ και οι αυξανόμενες ανησυχίες για το εύρος της πιστωτικής κρίσης εξακολουθούν να δημιουργούν κλίμα επιφύλαξης και οι κινήσεις των επενδυτών είναι προσεκτικές.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές, πλην της Ιαπωνίας που δεν λειτούργησε λόγω αργίας, ενισχύθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα εκμεταλλευόμενες τη χθεσινή απουσία της καταπονημένης αγοράς της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,14% στις 6.225 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,39% στις 7.591 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,58% στις 5.447 μονάδες.

Οι ευρωαγορές κατέγραψαν χθες σημαντικά κέρδη, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ενός έτους, στα οποία είχαν υποχωρήσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν λειτούργησε λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών και θα κλείσει σήμερα δύο ώρες νωρίτερα από το κανονικό.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι ασφαλιστικοί τίτλοι, μετά το δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας ότι η Axa θα καταθέσει προσφορά για τη μεγαλύτερη γαλλική ασφαλιστική, την CNP Assurances, που παρουσιάζει ”ράλι” 7,6%.

Κέρδη 2% αποκομίζει η Volvo μετά την ανακοίνωση για αύξηση πωλήσεων 10μήνου 2,2%, καθώς η Ευρώπη και η Ασία υπερσκέλισαν τη διολίσθηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Η HSBC ενισχύεται 0,4% μετά την αναβάθμισή της από την Dresdner Kleinwort.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v