Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τσεκούρια” και στη Morgan Stanley λόγω κρίσης

Η κ. Zoe Cruz (γεννημένη στην Ελλάδα), η μία εκ των δύο προέδρων της Morgan Stanley και η υψηλότερα αμοιβόμενη γυναίκα αξιωματούχος της Wall Street, λήγει την 25χρονη καριέρα της στον επενδυτικό όμιλο, τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για ζημίες, ύψους 3,7 δισ. δολαρίων από χρεόγραφα της αγοράς στεγαστικών δανείων.

”Τσεκούρια” και στη Morgan Stanley λόγω κρίσης
Η κ. Zoe Cruz (γεννημένη στην Ελλάδα), μία εκ των δύο προέδρων της Morgan Stanley και η υψηλότερα αμοιβόμενη γυναίκα αξιωματούχος της Wall Street, λήγει την 25χρονη καριέρα της στον επενδυτικό όμιλο, τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Morgan Stanley για ζημίες, ύψους 3,7 δισ. δολαρίων, από χρεόγραφα της αγοράς στεγαστικών δανείων.

Η Morgan Stanley, επιπλέον, δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή των ΗΠΑ βάσει κεφαλαιοποίησης, υποβίβασε τον κ. Neal Shear, τον κορυφαίο trader υπό την εποπτεία της κ. Cruz. Ο κ. Walid Chammah και ο κ. James Gorman θα αντικαταστήσουν την κ. Cruz και τον κ. Robert Scully στη διπλή θέση του προέδρου, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας από τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Scully θα ενταχθεί σε νεοσύστατο γραφείο που θα υπηρετεί τον πρόεδρο. Η κ. Cruz, 52 ετών, ήταν υπεύθυνη trading και θεωρούνταν φαβορί για τη διαδοχή του διευθύνοντος συμβούλου κ. John Mack.

Με την αποχώρησή της μεγαλώνει η λίστα των αξιωματούχων που έχουν παραιτηθεί από μεγάλους οίκους της Wall εξαιτίας της κρίσης. Ο κ. Warren Spector της Bear Stearns αποχώρησε πρώτος τον Αύγουστο και ακολούθησαν ο κ. Stan O’Neal της Merrill Lynch και ο κ. Charles Prince της Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v