Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο τραπεζικός κλάδος διατηρεί πορεία ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές. Το αμερικανικό χρηματιστήριο αποκόμισε χθες μικρά κέρδη και οι ασιατικές αγορές το πρωί κινήθηκαν με αισθητά ανοδικές τάσεις.

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο τραπεζικός κλάδος διατηρεί πορεία ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αποκόμισε χθες μικρά κέρδη και οι ασιατικές αγορές το πρωί κινήθηκαν με αισθητά ανοδικές τάσεις, καθώς η ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke, επέτεινε την προοπτική νέων μειώσεων των επιτοκίων για να υποστηριχτεί η οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,39% στις 6.369 μονάδες, ο DAX 0,39% στις 7.795 μονάδες και ο CAC 0,34% στις 5.617 μονάδες.

Η Barclays ενισχύεται κατά 2,4% και η Natixis, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, κατά 2,2%.

Η Credit Suisse αναβάθμισε τη σύσταση για τις τράπεζες παγκοσμίως σε ”benchmark” από ”underweight”.

Κέρδη αποκομίζει και ο κλάδος μετάλλων, μετά την αναρρίχηση του χαλκού στις ασιατικές συναλλαγές, καθώς διαφαίνεται μείωση των αποθεμάτων στη Σαγκάη.

Το London Stock Exchange αντιδρά με άνοδο 1,1% μετά την ανακοίνωση ότι θα αντικαταστήσει την Invesco στον δείκτη FTSE 100.

Η Hochtief υποχωρεί 1,9% και η βρετανική κατασκευαστική Berkeley Group 0,5%, καθώς η Goldman Sachs χαρακτήρισε τις εταιρίες ”conviction sell” σε νέα κάλυψή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v