Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε οριακές απώλειες γυρίζουν οι ευρωαγορές (upd)

Κέρδη αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο την ανάκαμψης σε ΗΠΑ και Ασία, με τα ευοίωνα μεγέθη για τις αμερικανικές λιανικές πωλήσεις. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις πολλές στατιστικές ανακοινώσεις της εβδομάδας και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Σε οριακές απώλειες γυρίζουν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο την ανάκαμψης σε ΗΠΑ και Ασία, με τα ευοίωνα μεγέθη για τις αμερικανικές λιανικές πωλήσεις. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις πολλές στατιστικές ανακοινώσεις της εβδομάδας και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,34% στις 6.240 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,06% στις 7.604 μονάδες και ο CAC κατά 0,08% στις 5.517 μονάδες.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια έκλεισαν με τα μεγαλύτερα κέρδη επτά συνεδριάσεων την Παρασκευή, καθώς εμφανίστηκε ικανοποιητική κίνηση στην εμπορική αγορά κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών. Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκε 1,7% στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στον απόηχο, τα ασιατικά χρηματιστήρια αποκόμισαν σημαντικά κέρδη, με τον δείκτη Hang Seng να παρουσιάζει ανάκαμψη μέχρι 4%. Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού κέρδισε το πρωί 2,6%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, η εβδομάδα είναι πλούσια σε ανακοινώσεις (δείκτης IFO στη Γερμανία αύριο, δημοσίευση του Beige Book της Fed και στοιχεία για την αγορά ακινήτων την Τετάρτη και ΑΕΠ γ’ τριμήνου -των ΗΠΑ την Πέμπτη και της Ευρώπης την Παρασκευή) αλλά σήμερα θα ανακοινωθεί μόνο ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed στις ΗΠΑ.

Μετά τις αισιόδοξες ανακοινώσεις για το αμερικανικό λιανεμπόριο, η Ahold ενισχύεται 1,1%, η Signet Group 1,3% και η Delhaize Group 0,9%.

Η Rio Tinto εκτινάσσεται 3,2%, καθώς η China Investment ετοιμάζει προσφορά για τον όμιλο.

Κέρδη αποκομίζουν οι ενεργειακοί όμιλοι μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου προς τα 99 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Areva ενισχύεται 5,2% μετά την παραγγελία δύο πυρηνικών αντιδραστήρων από την Κίνα και η EADS 1,6% μετά την παραγγελία για 160 αεροσκάφη της Airbus.

Η Philips κερδίζει 0,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank σε ”αγορά” από ”διακράτηση”.

Η Alcatel-Lucent κερδίζει 1,6%.

Η μετοχή της Northern Rock εκτινάσσεται 28% υψηλότερα μετά την ανακοίνωση ότι η προσφορά της Virgin Group είναι η προτιμητέα της βρετανικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v