Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών, ανοδικά η Wall (upd)

Ανέκτησαν ανοδικές τάσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρώντας στην διολίσθηση του ευρώ και τις πολλές αναβαθμίσεις οίκων για κορυφαίες εταιρίες της ηπείρου. Ανοδική στροφή καταγράφεται στα futures της Wall Street, μετά από δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” για ενδεχόμενη συγχώνευση Citigroup-Bank of America.

Ανέκτησαν ανοδικές τάσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρώντας στην διολίσθηση του ευρώ και τις πολλές αναβαθμίσεις οίκων για κορυφαίες εταιρίες της ηπείρου.

Οι ευρωαγορές άνοιξαν σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, αντλώντας στήριξη από το χθεσινό ”ράλι” στην Wall Street, που τροφοδοτήθηκε από την μεγάλη επένδυση του Abu Dhabi στη Citigroup, αλλά οι τάσεις ανάκαμψης εκτονώθηκαν γρήγορα καθώς η γενικότερη εικόνα παραμένει δυσοίωνη στο πλαίσιο της κρίσης στις πιστωτικές αγορές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια δεν ακολούθησαν το θετικό κλείσιμο της αγοράς της Νέας Υόρκης και τερμάτισαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα futures της Wall Street, τα οποία ανακάμπτουν σταδιακά, μετά και από δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” ότι κορυφαίος επενδυτικός τραπεζίτης πρότεινε στη διοίκηση της Citigroup να προχωρήσει σε συγχώνευση με την Bank of America.

Παράλληλα, το κλίμα βελτιώνεται και από δηλώσεις του αντιπροέδρου της Federal Reserve, Donald Kohn ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας πρέπει να είναι ”έξυπνη”, πραγματιστική και ευέλικτη δεδομένης της αβεβαιότητας ότι οι κλυδωνισμοί στις χρηματαγορές θα επηρεάσουν τις συνθήκες δανεισμού σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Οι δηλώσεις του εκτιμάται από αναλυτές ότι ενισχύουν το ενδεχόμενο αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed για την εξομάλυνση του κλίματος στις πιστωτικές αγορές, που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την ύφεση στη στεγαστική αγορά της χώρας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων στοιχείων για την αγορά ακινήτων (εκτιμάται ότι οι πωλήσεις κατοικιών Οκτωβρίου διολίσθησαν σε χαμηλό 8 ετών) και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ καθώς και, κυρίως, της δημοσιοποίησης του Beige Book της Fed, από το οποίο αναμένονται ενδείξεις για την μελλοντική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,96% στις 6.199,80 μονάδες, ο DAX σημειώνει άνοδο κατά 1,37% στις 7.634,40 μονάδες και ο CAC καταγράφει κέρδη 0,89% στις 5.482,74 μονάδες.

Στις σημερινές συναλλαγές ξεχωρίζουν οι θετικές συστάσεις οίκων για την Siemens, που προσφέρει στήριξη τον γερμανικό DAX, και την UBS και τα καλά αποτελέσματα της Compass Group (+6.7%).

Η British Airways ενισχύεται 3,9% μετά την αναβάθμιση από την Deutsche Bank σε ”buy”.

Η Siemens ενισχύεται 0,9% μετά την έναρξη κάλυψης της μετοχής από την Bear Stearns με αρχική σύσταση ”outperform”.

Η UBS κάνει ράλι 4,2% μετά την αναβάθμιση από την Credit Suisse σε ”outperform” από ”neutral”.

Η Linde Group κερδίζει 1,9% μετά την αναβάθμιση από την Citigroup.

Με ράλι 7,5% αντιδρά η μετοχή της Stork NV μετά την προσφορά της Candover Investments για εξαγορά της εταιρίας εξαρτημάτων αεροπλάνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v