Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα ευρωαγορών -Διορθωτικά futures Wall

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι δυσμενείς ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία, η νέα εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και η ανάκαμψη του δολαρίου αφαιρούν τη θετική επίδραση της προοπτικής για νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι δυσμενείς ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία, η νέα εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και η ανάκαμψη του δολαρίου αφαιρούν τη θετική επίδραση της προοπτικής για νέα μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street εν όψει νέων, δυσμενών, όπως διαφαίνονται, στοιχείων για την αγορά ακινήτων.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε όλο το πρωί από την τραπεζική ανάκαμψη που προσέφεραν οι ενδείξεις μείωσης των επιτοκίων της Fed στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ώστε να στηριχτεί η οικονομία των ΗΠΑ.

Ο δείκτης DAX διατηρεί το μεσημέρι τα κέρδη του και κινείται κατά 0,36% υψηλότερα στις 7.751 μονάδες, ενώ ο CAC διαμορφώνεται αμετάβλητος σχεδόν στις 5.563 μονάδες. Ο δείκτης FTSE κινείται με νευρικότητα, μετά την ανακοίνωση νέας παροχής ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα και τις προειδοποιήσεις του διοικητή κ. Mervyn King για το εύρος των επιπτώσεων της κρίσης στις τράπεζες.

Το λονδρέζικο βαρόμετρο διαμορφώνεται το μεσημέρι με πτώση 0,19% στις 6.290 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις αποκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη πέντε ετών, μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed ότι οι τρέχουσες χρηματοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν θα μπορούσαν ”να δικαιολογήσουν κάποιες αντισταθμιστικές κινήσεις”. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη για το 2007, της τάξης του 2,55%.

Στις ασιατικές συναλλαγές, ο δείκτης MSCI αποκόμισε κέρδη 2,5%, ο ιαπωνικό Nikkei ενισχύεται 2,3% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 4,1%.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αγορά futures, οι βασικοί δείκτες στη Νέα Υόρκη θα ανοίξουν χαμηλότερα, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί διολίσθηση 2,6% στις αγορές νέων οικιών τον Οκτώβριο. Θα ανακοινωθεί επίσης η πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου.

”Υπάρχει κρίση ρευστότητας και όλοι φοβούνται ότι θα εκδηλωθούν αρνητικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στην κατανάλωση”, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η Fortis αντέδρασε με εκτίναξη 5,2% στην εξαγορά μεριδίου 4,2% από την κινεζική ασφαλιστική Ping An.

Στον απόηχο της τραπεζικής ανάκαμψης σε ΗΠΑ και Ασία, η Credit Suisse κερδίζει 1,7%, και η BNP Paribas 1,3%.

Η Schneider Electric ενισχύεται 3,1% μετά την αναβάθμιση των ετήσιων στόχων.

Η Kingfisher ανεβαίνει 4% μετά την ανακοίνωση για κερδοφορία γ’ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v