Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Grant Thornton: Η κρίση θα κρατήσει 12 μήνες

Η παγκόσμια βύθιση στις πιστωτικές αγορές θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ τραπεζών, εταιριών buyout firm και hedge fund της Ευρώπης, που διεξήγαγε η Grant Thornton. Οι τράπεζες δυσκολεύονται να πουλήσουν πιστώσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί για μοχλευμένες εξαγορές, καθώς το ρεκόρ στις αμερικανικές χρεοκοπίες περιορίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον μόνο στα πολύ καλής ποιότητας κρατικά ομόλογα.

Grant Thornton: Η κρίση θα κρατήσει 12 μήνες
Η παγκόσμια βύθιση στις πιστωτικές αγορές θα διαρκέσει πιθανότατα τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ τραπεζών, εταιριών buyout firm και hedge fund της Ευρώπης, που διεξήγαγε η Grant Thornton LLP.

Ο δανεισμός θα είναι περιορισμένος καθώς οι μοχλευμένες πιστώσεις που βοήθησαν να τροφοδοτηθεί το ρεκόρ στα φετινά buyout ”περιφρονούνται” για χάρη των πιο παραδοσιακών χρεογράφων, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου ερευνών που εδρεύει στο Σικάγο.

”Η πιστωτική κρίση θα στείλει το private equity πίσω στα βασικά,” δήλωσε ο David Ascott, επικεφαλής της Grant Thornton του Λονδίνου. ”Σε αυτό τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, το επίκεντρο θα τίθεται στην ανάπτυξη κερδοφορίας και στην εξασφάλιση ότι οι εταιρίες του χαρτοφυλακίου δουλεύουν με πλήρη παραγωγική δυνατότητα και δεν επαφίενται στην μόχλευση.”

Οι τράπεζες δυσκολεύονται να πουλήσουν πιστώσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί για μοχλευμένες εξαγορές, καθώς το ρεκόρ στις αμερικανικές χρεοκοπίες περιορίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον μόνο στα πολύ καλής ποιότητας κρατικά ομόλογα. Οι τραπεζίτες της Kohlberg Kravis Roberts στη Νέα Υόρκη δεν έχουν πουλήσει το μεγαλύτερο κομμάτι από τα χρεόγραφα 9 δισ. στερλινών που χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά της βρετανικής αλυσίδας Alliance Boots τον Ιούλιο.

Τα private-equity κατά κανόνα εξασφαλίζουν τα δύο τρίτα του κόστος μιας μοχλευμένης εξαγοράς με δανεισμό και μετά χρησιμοποιούν την ρευστότητα της εταιρίας που εξαγοράστηκε για να αποπληρώσουν τους πιστωτές.

Περισσότερα από τα μισά στελέχη του κλάδου που απάντησαν για την έρευνα, πιστεύουν ότι η διολίσθηση στις πιστωτικές αγορές θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, ενώ το 24% πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 18 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v