Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία στις ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικά συνεχίζουν να κινούνται οι δείκτες στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Τα futures της Wall Street προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Σταθεροποιητικά συνεχίζουν να κινούνται οι δείκτες στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών, λόγω της υποχώρησης των τιμών του χαλκού, ενώ στον αντίποδα η Vivendi οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα τις μετοχές των εταιριών media.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,26% στις 6.416,30 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,13% στις 5.663,04 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης CAC του Παρισιού. Αντιθέτως, κατά 0,07% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, που κινείται στις 7.877,47 μονάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούνιο, λόγω εκτιμήσεων πως η Fed θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Ωστόσο, η αγορά κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του τελευταίου έτους, καθώς διατηρείται η ανησυχία ότι οι απώλειες που σχετίζονται με την αμερικανική αγορά subprime θα συνεχίσουν να διαβρώνουν την ανάπτυξη της οικονομίας και των εταιρικών κερδών.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποίηση προοιωνίζονται τα προθεσμιακά συμβόλαια στη Wall Street, αν και οι αναλυτές αναφέρονται σε ενδεχόμενες πιέσεις από τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για τον κλάδο της μεταποίησης, τα οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν μία ακόμη ένδειξη περί επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Μείζονος σημασίας θεωρείται και η σημερινή ομιλία του Αμερικανού υπουργού Οικονομίας, κ. Henry Paulson.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v