Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Video Games: Συγχώνευση Activision- Blizzard

Στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Activision, εταιρεία σχεδιασμού video games, έναντι του ποσού των 9,8 δισ. δολαρίων και κατόπιν στη συγχώνευσή της με την δική της μονάδα Blizzard προχωρά η Vivendi. Δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου του κλάδου, συνολικής αξίας 18,8 δισ. δολαρίων.

Video Games: Συγχώνευση Activision- Blizzard
Στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Activision, εταιρεία σχεδιασμού video games, έναντι του ποσού των 9,8 δισ. δολαρίων και κατόπιν στη συγχώνευσή της με την δική της μονάδα Blizzard προχωρά η Vivendi. Αποτέλεσμα η δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου του κλάδου, συνολικής αξίας 18,8 δισ. δολαρίων.

Βάσει της συμφωνίας η νέα εταιρεία, η οποία θα έχει την επωνυμία Activision Blizzard, θα προχωρήσει και σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών συνολικής αξίας τεσσάρων δισ. δολαρίων.

Μέσω της συμφωνίας ”συγχωνεύονται” ορισμένα από τα πλέον επικερδή video games – όπως τα ”World of Warcraft”, ”Guitar Hero” και ”Call of Duty”.

Βάσει των τωρινών οικονομικών στοιχείων των δύο εταιρειών, ο νέος όμιλος αναμένεται ότι θα έχει προ φόρων ετήσια κέρδη στα 3,8 δισ. δολάρια.

”Πρόκειται για μία εταιρεία που θα αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή της Electronic Arts”, σημειώνει στο Bloomberg, ο Michael Pachter, αναλυτής της Wedbush Morgan Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v