Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά απωλειών οι ευρωαγορές

Σε πτωτική πορεία ”γύρισαν” οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τις προβλέψεις της Nokia για την πορεία του κλάδου το 2008 ούτε και από την ανακοίνωση κερδοφορίας της ThyssenKrupp. Στο 0,28% οι απώλειες για DAX.

Σε πτωτική πορεία ”γύρισαν” οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τις προβλέψεις της Nokia για την πορεία του κλάδου το 2008 ούτε και από την ανακοίνωση κερδοφορίας της ThyssenKrupp.

Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να εμφανίζεται ”αδύναμος”, ενώ σε πορεία υποχώρησης και ο κλάδος αερομεταφορών μετά την υποβάθμιση της σύστασής του από την Goldman Sachs.

Στο 4,2% οι απώλειες για τη μετοχή της ThyssenKrupp, ενώ σε τροχιά υποχώρησης και οι μετοχές των Lloyds TSB (-2,7%) και Royal Bank of Scotland (-1,8%), έπειτα από υποβάθμισή τους από τη Morgan Stanley.

Τροχιά υποχώρησης και για τη μετοχή της Nokia στο 3%, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι ”οι επενδυτές ανέμεναν ο όμιλος να ανακοινώσει πρόβλεψη για περιθώρια λειτουργικού κέρδους τουλάχιστον 20% εντός της επόμενης 2ετίας, έναντι του 16%-17% που ανακοίνωσε”.

Όπως, δε, σημειώνει ο κ. Franz Wenzel, στρατηγικός αναλυτής της AXA Investment Managers, ”είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να προβλέψει ”ράλι της τελευταίας στιγμής”, δεδομένου ότι οι αγορές βρίσκονται αντιμέτωπες με τρεις ισχυρούς πονοκεφάλους: Υψηλές τιμές πετρελαίου, πιστωτική κρίση και χάος στη στεγαστική αγορά”.

Στο παραπάνω περιβάλλον ο DAX αποδυναμώνεται 0,28%, με τον CAC να σημειώνει πτώση πλησίον του 0,87% και τον FTSE 100 να καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v