Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανάκαμψη ευρωαγορών-Ανοδος futures Wall

Ενισχύονται οι ευρωαγορές, με ”οδηγούς” τις τράπεζες, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της RBS και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα στην Wall Street εν αναμονή της ανακοίνωσης των κυβερνητικών μέτρων για 5ετές ”πάγωμα” των επιτοκίων στα δάνεια subprime.

Ενισχύονται σε υψηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ”οδηγούς” τις τράπεζες, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της RBS.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα στην Wall Street εν αναμονή της ανακοίνωσης των κυβερνητικών μέτρων για 5ετές ”πάγωμα” των επιτοκίων στα δάνεια subprime.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της ΒοΕ για τα επιτόκια. H πιθανότητα μείωσης των βρετανικών επιτοκίων συνεισέφερε σε υπεραπόδοση του δείκτη FTSE, που ενισχύθηκε έως 1,2%. Μετά την απόφαση της ΒοΕ πάντως, η άνοδος του λονδρέζικου δείκτη περιορίζεται στο 0,7%.

Ο δείκτης DAX κερδίζει 0,49% στις 7.983 μονάδες και ο CAC 0,85% στις 5.707 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει, εξαιτίας της κρίσης στην διεθνή πιστωτική αγορά, αναιρέσει τις προθέσεις αύξησης των επιτοκίων για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό και αναμένεται ευρύτατα να διατηρήσει σταθερό στο 4% το επιτόκιο του ευρώ.

Στην Βρετανία, η πλειοψηφία των αναλυτών δεν περίμεναν την μείωση των επιτοκίων και μόνο 28 από τους 62 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, ανέμεναν την μείωση το επιτοκίου της στερλίνας κατά 0,25 μονάδες στο 5,5%.

Η Royal Bank of Scotland εκτινάσσεται 6,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των διαγραφών της, που ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αγορών.

Η Barclays κερδίζει 2,5% και η UBS 1,6%. Η Mitsubishi UFJ κέρδισε νωρίτερα 6,6% στις ασιατικές συναλλαγές και η HSBC 5,1%/

Η Alitalia κερδίζει 5,5% μετά την έκφραση ενδιαφέροντος εξαγοράς από την Air France-KLM.

Οι φαρμακοβιομηχανίες κινούνται χαμηλότερα μετά τα μέτρα αναδιοργάνωσης της Bristol Myers και η Roche υποχωρεί 4,1%.

Από την αμερικανική αγορά, αναμένονται σήμερα τα εβδομαδιαίας στοιχεία για την αγορά εργασίας, καθώς και το επιχειρηματικό βαρόμετρο DJ-BTMU.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει πάντως η αναμονή των μέτρων συγκράτησης των κατασχέσεων ακινήτων, που έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσουν ο Πρόεδρος και υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η προοπτική αυτή υποστήριξε σε ανάκαμψη των βασικών δεικτών σε ΗΠΑ χθες και Ασία σήμερα, στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v