Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω Lafarge, UBS

Με θετικά πρόσημα για 4η συνεχή συνεδρίαση κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανάκαμψη στον τραπεζικό κλάδο μετά τη ”δεύτερη ανάγνωση” της ανακοίνωσης της UBS και στον κατασκευαστικό μετά την ανακοίνωση της Lafarge (+11%) για επέκταση στη Μέση Ανατολή.

Με θετικά πρόσημα για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ανάκαμψη στον τραπεζικό κλάδο μετά τη ”δεύτερη ανάγνωση” της ανακοίνωσης της UBS και στον κατασκευαστικό μετά την ανακοίνωση της Lafarge (+11%) για επέκταση στη Μέση Ανατολή.

Η ευρωπαϊκή τράπεζα UBS κινήθηκε αρχικά με πτώση 3,4% εξαιτίας ανακοίνωσης νέων διαγραφών, αλλά μετά το μεσημέρι ενισχύεται 1,9%, στηρίζοντας τον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο σε ανάκαμψη.

Οι επενδυτές εξέλαβαν θετικά την ανακοίνωση της UBS ότι θα συγκεντρώσει 11,5 δισ. δολ. πουλώντας ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές, σε επενδυτική επιχείρηση της Σιγκαπούρης και αγνώστων στοιχείων επενδυτή από τη Μέση Ανατολή, γεγονός που υποδεικνύει ”εξυγίανση” της κεφαλαιακής βάσης του ομίλου αλλά και γενικότερη διαθεσιμότητα ρευστότητας στο σύστημα.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, εν αναμονή σημαντικών στοιχείων για την αγορά ακινήτων. Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης πωλήσεων αδιάθετων κατοικιών διολίσθησε 1% τον Νοέμβριο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει πλήρως μείωση του επιτοκίου του δολαρίου από το τρέχον 4,5% κατά 0,25%, ενώ σε γενικές γραμμές οι ενδείξεις δείχνουν μία πιθανότητα στις τρεις η μείωση να αφορά σε μισή ποσοστιαία μονάδα.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,06% στις 6.558 μονάδες, ο DAX 0,35% στις 8.021 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 5.736 μονάδες.

Οι πετρελαϊκοί τίτλοι υποχωρούν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κάτω από τα 88 δολάρια ανά βαρέλι. Η Shell κινείται με πτώση 0,5%.

Στον αντίποδα, κινητικότητα εκδηλώνεται στον μεταλλευτικό κλάδο, μετά τις φήμες για αντιπροσφορά εξαγοράς της Rio Tinto (+1%) από την Blackstone Group.

Στο επίκεντρο και ο αεροπορικός κλάδος, μετά την αναβάθμιση των Air France-KLM (+1,4%), Ryanair και EasyJet (+1,7%) σε ”αγορά” από τη UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v