Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Societe Generale: Διάσωση SIV με 4,3 δισ. δολ.

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale θα διασώσει τον βραχίονα δομημένων επενδύσεων αναλαμβάνοντας ενεργητικά ύψους 4,3 δισ. δολ. για να αποτρέψει υποχρεωτική πώληση του οχήματος.

Societe Generale: Διάσωση SIV με 4,3 δισ. δολ.
Η γαλλική τράπεζα Societe Generale θα διασώσει τον βραχίονα δομημένων επενδύσεων (structured investment vehicle) αναλαμβάνοντας ενεργητικά ύψους 4,3 δισ. δολ. για να αποτρέψει υποχρεωτική πώληση του οχήματος.

Εξαιτίας της διάσωσης, η βαθμολογία των ενεργητικών Tier 1 της Societe Generale, που αποτελεί βαρόμετρο οικονομικής ευρωστίας, θα μειωθεί κατά 5 μονάδες βάσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, που εξηγεί την απόφαση με τις ”συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Τα χρεόγραφα με αντίκρισμα σε υποθήκες αντιστοιχούν στο 75% των ενεργητικών, ενώ τα χρεόγραφα που εκδίδουν χρηματοοικονομικές εταιρίες, το υπόλοιπο.

Η Standard & Poor’s είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι το SIV ”Premier Asset Collateralized Entity Ltd.” της Societe Generale πλησιάζει σε επίπεδο καταπάτησης των κεφαλαιακών υποχρεώσεων και θα επιφέρει την επιβολή θεματοφύλακα ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των κατόχων χρεογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v