Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτική άνοδος στις ευρωαγορές

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο ”μοτίβο” των μικτών συνεδριάσεων σε ΗΠΑ και Ασία. Οι φόβοι για κρίση στην τροφοδοσία της αγοράς χρήματος υποχωρούν μετά τις ποικίλες παρεμβάσεις και ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει μετά την ”ένεση” κεφαλαίων της Κίνα στην Morgan Stanley.

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο ”μοτίβο” των μικτών συνεδριάσεων σε ΗΠΑ και Ασία. Οι φόβοι για κρίση στην τροφοδοσία της αγοράς χρήματος εκτονώνονται μετά τις ποικίλες παρεμβάσεις και ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει μετά την ”ένεση” κεφαλαίων της Κίνα στην Morgan Stanley.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,31% στις 6.304 μονάδες, ο DAX 0,28% στις 7.858 μονάδες και ο CAC 0,33% στις 5.515 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με μικτά πρόσημα και περιορισμένη διακύμανση, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα στο χθεσινό κλείσιμο των ευρωπαϊκών δεικτών.

Οι ασιατικές δείκτες έκλεισαν το πρωί σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, με τραπεζική αντίδραση σε υψηλότερα επίπεδα χάρη στην ”ένεση” κεφαλαίων ύψους 5 δισ. δολ. από την Κίνα στην Morgan Stanley.

Οι φόβοι για κρίση στην τροφοδοσία της αγοράς χρήματος με κεφάλαια καθώς λήγει το έτος, έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι έκτακτες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών με ρευστότητα δείχνουν να αποδίδουν.

Σε κάθε περίπτωση, η αβεβαιότητα είναι έντονη στις αγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης στην εταιρική κερδοφορία, και οι αναλυτές εκτιμούν ότι, εφόσον είναι δυνατόν, οι τάσεις θα παραμένουν σταθεροποιητικές έως την λήξη του έτους.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές οι τεχνολογικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση ευοίωνων κερδών και προβλέψεων από αμερικανικούς ανταγωνιστές.

Η SAP ενισχύεται 1,3% και η Cap Gemini 1,5%. Η Oracle ανακοίνωσε χθες ότι περιμένει αύξηση κερδών 23% στο οικονομικό γ’ τρίμηνο, υψηλότερα της αναμενόμενης.

Η EDP υποχωρεί 1,1% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Citigroup για την μετοχή της σε ”διακράτηση” από ”αγορά.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v