Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στις ασιατικές αγορές

Σε πορεία ανάκαμψης οι τραπεζικοί τίτλοι στις ασιατικές αγορές, μετά την εξαγορά μεριδίου στην Morgan Stanley από τον κρατικό επενδυτικό βραχίονα της Κίνας. Ήπια ανοδική κίνηση για τους περισσότερους δείκτες, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,01%.

Σε πορεία ανάκαμψης οι τραπεζικοί τίτλοι στις ασιατικές αγορές, μετά την εξαγορά μεριδίου στην Morgan Stanley από τον κρατικό επενδυτικό βραχίονα της Κίνας. Ήπια ανοδική κίνηση για τους περισσότερους δείκτες.

Σημαντικά κέρδη για μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων όπως οι Mitsubishi UFJ Financial Croup, Mizuho Financial Group και Sumitomo Mitsui Financial Group, με τον ευρύτερο δείκτη της ιαπωνικής αγοράς Topix να ενισχύεται 0,1%, για πρώτη φορά μετά από επτά συνεδριάσεις.

Στο 0,01% τα κέρδη για τον Nikkei και κατά 0,08% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Η διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, στο 0,5%, ήταν αναμενόμενη από την αγορά.

Σαφώς για την Ασία η είδηση της ημέρας είναι η ”ένεση” ρευστότητας της Κίνας προς την Morgan Stanley, ύψους πέντε δισ. δολαρίων, που – αυτή τη στιγμή – αντιστοιχεί στο 9,9% του κορυφαίου αμερικανικού χρηματοοικονομικού ομίλου.

Μεικτή εικόνα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,11%, τον DAX να υποχωρεί 0,27% και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v