Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα σε ευρωαγορές –futures Wall

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ”οδηγό” τους τεχνολογικούς τίτλους, μετά τις ευοίωνες προβλέψεις της Oracle. Ανάκαμψη και στις τράπεζες μετά την κινεζική επένδυση στην Morgan Stanley, ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με επιλεκτικές αγορές σε τίτλους που εκτιμάται ότι έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα.

”Οδηγός” στην άνοδο οι τεχνολογικοί τίτλοι, μετά τις ευοίωνες προβλέψεις της Oracle, ενώ και οι τράπεζες ανακάμπτουν μετά την κινεζική επένδυση στην Morgan Stanley.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,63% στις 6.324 μονάδες, ο DAX 0,59% στις 7.833 μονάδες και ο CAC 0,63% στις 5.532 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με μικτά πρόσημα. Οι ασιατικές δείκτες τερμάτισαν το πρωί σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, με τραπεζική αντίδραση σε υψηλότερα επίπεδα χάρη στην ”ένεση” κεφαλαίων ύψους 5 δισ. δολ. από την Κίνα στην Morgan Stanley.

Οι φόβοι για κρίση ρευστότητας καθώς λήγει το έτος έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς φαίνεται ότι αποδίδουν έκτακτες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών στην αγορά χρήματος, αλλά σε κάθε περίπτωση, η αβεβαιότητα είναι έντονη.

Θετικά επιδρά στις ευρωπαϊκές συναλλαγές η ανακοίνωση ανάκαμψης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK στη Γερμανία από το προηγούμενο χαμηλό δύο ετών.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τεχνολογικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση ευοίωνων κερδών και προβλέψεων από αμερικανικούς ανταγωνιστές.

Η SAP ενισχύεται 0,9% και η Cap Gemini 2,5%. Η Oracle ανακοίνωσε χθες ότι περιμένει αύξηση κερδών 23% στο οικονομικό γ’ τρίμηνο, υψηλότερα της αναμενόμενης.

Κέρδη αποκομίζει και ο κλάδος αυτοκινήτων,, μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων φορτηγών 16% τον Νοέμβριο. Η Daimler ενισχύεται 1,5%, η Volvo 0,9% και η Scania 1,6%.

Η Continental κερδίζει 2,5% μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύει να πωλήσει μεγάλο κομμάτι της VDO της Siemens την οποία αγόρασε μόλις πριν δύο εβδομάδες.

Η EDP υποχωρεί 1,1% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Citigroup για την μετοχή της σε ”διακράτηση” από ”αγορά.”

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Θα ανακοινωθεί σήμερα η τελική καταμέτρηση του ΑΕΠ γ’ τριμήνου, που εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε 5%.

Θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδοματος ανεργίας, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Conference Board Νοεμβρίου και ο δείκτης Philadelphia Fed Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v