Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά macro στήριξαν την Ασία

Θετική πορεία, για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδριάσεις πτώσης, για τις ασιατικές αγορές, με στήριξη από θετικά μακροοικονομικά στοιχεία. Άνοδος 0,2% για Nikkei, οριακές απώλειες 0,2% για Κίνα.

Θετικά μακροοικονομικά στοιχεία ώθησαν υψηλότερα τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με μοναδική εξαίρεση αυτήν της Κίνας, η οποία, πάντως, σημείωσε οριακές απώλειες.

Άνοδος 0,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την ανάκαμψη της ασιατικής οικονομίας να ανακάμπτει μετά τα θετικά στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία και την ενίσχυση του δείκτη μεταποίησης την Ν. Κορέα.

«Τα δομικά προβλήματα είναι περισσότερο ορατά στην Ευρώπη, όμως στις αναδυόμενες αγορές δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιος κίνδυνος», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Hiroaki Muto, διαχειριστής κεφαλαίων στην Sumitomo Mitsui Asset Management, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 112 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 0,24% σημείωσε ο Nikkei, ενώ καλύτερη πορεία κατέγραψε η αγορά της Αυστραλίας με τον δείκτη ASX να ενισχύεται κατά 0,79%. Ανάλογη η εικόνα για τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να ενισχύονται κατά 0,98% και 0,45% αντίστοιχα.

Εκ νέου «διαχώρισε τη θέση» της η αγορά της Κίνας, η οποία εμφάνισε οριακές απώλειες. Πτώση 0,2% για CSI 300, ενώ υποχώρηση 0,17% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Ανοδική αντίδραση υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδος 1,2% για τον DAX 30, κέρδη 1,3% για τους FTSE 100 και CAC 40.

Η απροσδόκητη νέα αύξηση στα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα σε συνδυασμό με τις εντεινόμενες ανησυχίες για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας ώθησαν τη Wall Street  χαμηλότερα. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,51% στις 10.321,11 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,21% στις 1.102,96 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,08% στις 2.234,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v